13.08.2015  |  Strategi & ledelse

Få styr på sikkerheden efter ferien

Antallet af arbejdsulykker på de danske byggepladser stiger traditionelt i månederne efter sommerferien. Det vil NCC nu sætte fokus på, bl.a. med 10 gode råd fra fagfolk.

Det er en kendt sag, at man altid lige skal tilbage i arbejdsrytmen efter at have været på ferie, og at det gerne tager lidt tid. Det gør sig også gældende i byggebranchen, og det har nogle uheldige konsekvenser.

Tal fra Arbejdstilsynet viser således, at antallet af anmeldte arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen stiger i månederne umiddelbart efter sommerferien, skriver i dag.dk.

Læs også: Chefer afgør sikkerheden

Fra 2008 til 2013 skete der årligt knap 5000 ulykker i branchen, godt 400 om måneden i gennemsnit. Der ses imidlertid en klar top i september, hvor ulykkestallet er 22 procent højere end i juni.

Det mønster kan man sagtens genkende hos entreprenørselskabet NCC, der derfor nu vil sætte ekstra fokus på tendensen og få håndværkerne til at passe på både sig selv og hinanden – også når kalenderen siger sensommer og efterår.

”For mange af os er hovedet stadig fyldt med minder fra ferien. Sikkerhedsrutinerne skal derfor genopfriskes, når vi skifter grillhandsken ud med arbejdshandsker. Så vi forsøger især her efter sommerferien at tale meget om sikkerheden. Vi skal jo passe på hinanden, så vi sammen kan undgå ulykkerne,” fortæller elektriker hos NCC Construction, Nichlas Laage-Petersen.

Læs også: Velux: Arbejdsulykker kan undgås

På den baggrund har han og et par kolleger i NCC udviklet 10 konkrete gode råd, som man selvfølgelig håber alle vil følge, ligesom koncernen opfordrer alle byggepladser til at holde ”velkommen-tilbage-møder” i ugerne efter sommerferien. 

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere