23.05.2022  |  Strategi & ledelse

Få svar på gode spørgsmål om at arbejde strategisk med bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtighed er blevet et vilkår, som virksomheder må forholde sig til. Det handler for mange i første omgang om at leve op til lovkrav og imødekomme forventninger fra banker og investorer, kunder, nuværende og kommende medarbejdere og andre interessenter. En mere proaktiv, strategisk tilgang er at gøre virksomheden fremtidssikret ved at have øje for langsigtet værdiskabelse. Og her spiller bæredygtighed en afgørende rolle.

Når I integrerer bæredygtighed i organisationens kernestrategi, har I den bedste mulighed for at opnå langsigtet, bæredygtig vækst og lønsomhed. En robust og gennemgående integrering hjælper bl.a. med at holde fokus på det væsentlige, fremme innovation, opnå kommerciel differentiering på markedet, imødekomme interne og eksterne interessenters forventninger, tiltrække og fastholde medarbejdere, demonstrere compliance og beskytte din organisations omdømme.

Alle virksomheder har deres særlige position i markedet, styrker og udfordringer, og også når det gælder bæredygtighed, vil hver have sit udgangspunkt. Vi har samlet nogle af de mest hyppige spørgsmål, som vi møder fra vores kunder om at arbejde strategisk med bæredygtighed, og givet vores svar.

Vi har inddelt dem i to kategorier:

  • Vi har ikke arbejdet særlig meget med bæredygtighed. Nu vil vi gerne begynde rejsen.
  • Vi har arbejdet en del med bæredygtighed. Nu vil vi blive endnu bedre.

Vi har ikke arbejdet særlig meget med bæredygtighed. Nu vil vi gerne begynde rejsen.
Har din virksomhed slet ikke eller kun begrænset erfaring med at arbejde med bæredygtighed, gælder det om at komme godt fra start. For at arbejde strategisk med bæredygtighed kræver det nemlig, at din virksomhed udvider sit perspektiv og forholder sig til, hvordan ESG (Environmental, Social og Governance) og forretningsudvikling hænger sammen. Derudover bør I indtænke lovkrav, som påvirker din virksomhed nu eller i den nærmeste fremtid, og sikre, at arbejdet er forankret i jeres ledelse og bestyrelse.

Du kan få mere inspiration og viden om nogle af disse forhold her.

Vi har arbejdet en del med bæredygtighed. Nu vil vi blive endnu bedre.
PwC’s CEO Survey 2022 viser, at de danske virksomheder er bedre til at integrere klimaindsatsen i virksomhedens strategiske arbejde end de globale virksomheder. Er din virksomhed også godt i gang med at integrere arbejdet med bæredygtighed i jeres strategiske arbejde - men kan I stadig blive bedre? Fx ift. rapportering eller implementering?

Få mere inspiration og viden om nogle af disse forhold her:

Mere fra PwC Danmark

PwC Danmark

https://www.pwc.dk

  • 3945 3945
  • Strandvejen 44, 2900 Hellerup

PwC er Danmarks førende rådgivnings- og revisionshus på CSR-området og er ekspert inden for CSR-rapportering, herunder rapportering efter GRI G4, communication on progress (CoP)-rapporter, integreret CSR-rapportering, klimaregnskaber, lovpligtige redegørelser for samfundsansvar mv. Endvidere rådgiver PwC virksomheder og organisationer om udarbejdelse af CSR-strategier, implementering af systemer o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere