09.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Føtex og Clever vil etablere Danmarks største lynladenetværk

I samarbejde med Clever skal der ved udgangen af 2022 stå 300 nye lynladepunkter ved Føtex’ butikker rundt omkring i landet. Samtidig indgår Salling Group en aftale med ladeoperatøren om opsætning af flere ladestandere ved koncernens øvrige kæder.

Med knap 300 nye, offentlige lynladepunkter fordelt på 89 lokationer i hele landet, vil Føtex give Danmark et markant løft af det offentlige ladenetværk til elbiler. I modsætning til normalladere, hvor opladningerne typisk strækker sig over flere timer, skal man med en lynlader kunne oplade sin elbil på samme tid som en gennemsnitlig indkøbstur typisk varer – cirka 15-20 minutter.

Læs også: Salling Group vil guide kunder til at købe mere klimavenligt

”I Føtex har vi en ambition om at gøre det så nemt som muligt for vores kunder at træffe det grønne valg i hverdagen. Det gælder både de varer, kunderne putter i kurven, men også ved at understøtte skiftet til elbiler. Med lynopladning i den lokale Føtex, kan elbilisterne lade elbilen markant hurtigere i hele landet”, siger direktør i dagligvarekæden, Anja Madsen.

Lynladenetværket skal være opsat i udgangen af 2022 og etableres i samarbejde med ladeoperatøren Clever, ser aftalen som et afgørende og stort skridt mod en bedre, mere relevant og dækkende ladeinfrastruktur til alle elbilister:

"Det her er et kæmpe fremskridt for elbilismen i Danmark. Vi har et stort fokus på at etablere store lynladestationer ved motorvejene, og nu bliver lynopladning for alvor hverdagseje i hele Danmark. Med Føtex’ og Clevers investering i den nationale, åbne ladeinfrastruktur udnytter vi den helt store fordel ved elbilen, nemlig at man kan lade der, hvor man er – også mens man handler”, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Læs også: Undersøgelse: Klimamærkning giver kunder lyst til at handle mere klimavenligt

Med Føtex som spydspids indgår Salling Group og Clever samtidig en rammeaftale, der vil udvide ladenetværket til flere af detailkoncernens lokationer. I første omgang drejer det sig om 16 lynladepunkter fordelt på ti Netto-lokationer og tre Bilka-lokationer.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere