04.11.2016  |  Samfund

Fairtrade på byggepladsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kieler Entreprice vil skabe en mere bæredygtig byggebranche. Nu tager de bæredygtigheden et skridt videre med et partnerskab i Fairtrade By Odense. Odenses borgmester Anker Boye er glad for at byggebranchen nu også er repræsenteret i Fairtrade By Odense.

For entreprenørvirksomheden Kieler Entreprice A/S i Odense er ansvarsbevidsthed daglig kost. Her arbejdes der målrettet med både at sikre et godt miljø for omgivelserne og et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. For Murat Özokcu Kirkegaard, salgs- og marketingchef hos Kieler Entreprice A/S handler ansvarlighed og bæredygtighed om at se tingene i et helhedssyn:

- Når vi udfører miljøsaneringsopgaver støder vi ofte på miljøskadelige materialer som fx asbest, bly eller PCB, som kan forårsage stor skade på mennesker og miljø. Vi er derfor uhyre opmærksomme på at udføre vores arbejde med fokus på miljø og arbejdsmiljø. På den måde er vi nemlig med til at sikrer både vores medarbejderes helbred og et ordentligt miljø for de mennesker, der skal bruge jorden efter os, fortæller Murat Özokcu Kirkegaard.

Med et stort fokus på arbejdsmiljø i Danmark er det naturligt for Kieler Entreprice A/S at tænke på arbejdsmiljøforhold for arbejdere i nogle af verdens fattigste lande:

- Det hele hænger jo sammen. Når vi vil have et godt arbejdsmiljø her, er det kun naturligt, at vi vil være med til at værne om gode arbejdsforhold andre steder i verden fx for kaffebønder på den anden side af jorden. Vi drikker jo den kaffe de dyrker hver eneste dag på kontoret og på byggepladsen, og så kan den jo ligeså godt være fairtrade, fortæller Murat Özokcu Kirkegaard, som glæder sig over Fairtrade By Odense sætter et øget fokus på fairtrade hos forskellige brancher i Odense.

Anker Boye, borgmester og formand for Fairtrade By Odense, glæder sig over opbakningen til Fairtrade By Odense fra Kieler Entreprice A/S:

- Fairtrade By Odense er jo et fælles projekt for alle aktører i Odense, som vil være med til at tage et etisk ansvar. Og her er det selvfølgelig dejligt, at vi nu med Kieler Entreprice A/S også har byggebranchen med i Fairtrade By Odense, fortæller Anker Boye.

Som partner i Fairtrade By Odense kommer Kieler Entreprice A/S til at indgå i et samarbejde med andre odenseanske aktører, der også drikker fairtrade-kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade-kaffe for deres kunder.

Fairtrade By Odense
Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense. Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.700 Fairtrade Byer. Læs mere om Fairtrade By Odense på: www.odense.dk/FairtradeByOdense

Kieler Entreprice A/S
Er en odenseansk virksomhed, som er specialiseret i miljøsanering og nedbrydning. Dvs. håndtering af farlige stoffer i forbindelse med nedbrydning og renovering af bygninger. Virksomheden har bl.a. lavet miljøsaneringer i forbindelse med Fyns Almennyttige Boligforenings (FAB) renovering af Korsløkken, som foreningen vandt Odense Bæredygtighedspris 2015 for. Kieler Entreprice A/S udfører ligeledes diamantskæring- og boring. Læs mere om Kieler Entreprice A/S på: www.kielerentreprice.dk

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere