21.08.2023  |  Klima, miljø og energi

Fire ud af ti solgte måltider i Ikea er plantebaseret

Konkurrencedygtige priser er ifølge Ikeas indkøbschef en af grundene til, at varehuset oplever stor succes med at sælge plantebaserede måltider i restauranterne.

Sidste år meldte Ikea ud, at hvert andet måltid, der bliver serveret i varehusets kantiner, skal være vegetarisk i 2025.

Og nu ser det ud til, at kæden er godt på vej til at nå sin målsætning. I skrivende stund er mellem 40 og 42 procent af al mad solgt nemlig kødfri og plantebaseret.

Det skriver Finans.

Ifølge Peter Broholm, indkøbs- og sortimenschef for Ikeas fødevareforretninger i Danmark, er det blandt andet prisen, der gør, at ambitionen ser ud til at blive en succes.

Læs også: IKEA vil mindske klimaaftryk med biobaseret lim

Han henviser nemlig til, at plantebaserede varer ofte er dyrere end de konventionelle i danske supermarkeder.

Hos Ikea-restauranterne koster retten med de svenske kødboller eksempelvis 29 kroner, mens den plantebaserede udgave sælges til samme pris.

Her mener indkøbschefen desuden, at restauranterne kan slippe afsted med at sælge de kødfri måltider til en pris, der er tilsvarende de oprindelige, fordi man har et stort varehus i ryggen.

Læs også: Ikea lancerer en ny kødbolle – til insekter

”Efter både en coronakrise og højere inflation kæmper vi også med at gøre restauranten til en rentabel virksomhed, ligesom mange restauranter gør. Men det er klart, at det hjælper også (sic), at vi har en møbeldel. Hvis restauranten var en selvstændig virksomhed, så ville vi nok kæmpe lidt med det,” siger han til Finans.

Peter Broholm påpeger også, at det paradoksalt nok har hjulpet ikke at fremhæve de vegetariske alternativer som noget specielt eller nyt – men blot har integreret det som en del af det øvrige udvalg i restauranterne.

Det betyder dog ikke, at man ikke har ført kampagner på de nye retter, men grundlæggende mener indkøbschefen, at plantebaserede varer bare skal være et naturligt valg.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere