28.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Fischer Lighting er nomineret til fornem pris for sit sociale ansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vanløse-virksomheden passer på miljøet og giver samtidig en chance til mennesker på kanten af arbejdsmarke- det. Det bringer nu Fischer Lighting i finalefeltet til CSR People Prize. Prisen uddeles til Cabis årskonference den 24. marts 2021.

CSR People Prize har siden 1999 og er Cabis hyldest til der gør en særlig for, at udsatte kan få chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel

Erhvervslivet og forskningsverdenen er stærkt repræsenteret i juryen bag prisen, som har været på en hård opgave med at indsnævre feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nomineret. En af de nominerede er Fischer Lightning.

I år uddeles også en CSR People Særpris, og det er netop i denne kategori, at Fischer Lightning er en af de tre nominerede. Særprisen går til en virksomhed, som både arbejder med cirkulære forretningsmodeller og skaber arbejde til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Udvikler nye produkter af udtjente materialer
Fischer Lighting har i fem år arbejdet cirkulært, hvor lampearmaturer, som tidligere blev skrottet ved nedriv- ningsprojekter, nu bliver ombygget til LED-belysning og genanvendt. Derudover udvikler virksomheden nye ar- maturer skabt af genbrugsmaterialer. Det er med til at skabe arbejde for sociale værksteder, fængsler og andre samarbejdspartnerne med en bæredygtig social profil, som Fischer Lighting samarbejder med.

Virksomheden forventer selv, at det vil skabe arbejde til endnu flere, når virksomheden i foråret 2021 udvider sin indsamling af lysarmarmaturer.

Innovativ virksomhed, som sætter et aftryk
Juryen bag prisen fremhæver Fischer Lighting som en virksomhed, der arbejder meget innovativt og får genan- vendt udtjente materialer til nye og energieffektive produkter. Det er en forretningsmodel, der virkelig afsætter et miljømæssigt aftryk. At Fischer Lighting arbejder direkte med en række af FNs Verdensmål for bæredygtig udvik- ling, viser en stærk forankring i virksomheden, der med deres brand formår at lancere cirkulære principper som et livsstilsprodukt.

CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

  • Virksomheder med mere end 250 ansatte
  • Virksomheder med op til 250 ansatte
  • CSR People Særpris - Cirkulær økonomi og arbejde til flere.

Fischer Lighting er nomineret til CSR People Særpris sammen med Råt&Godt og Special Minds, Kolding.

Se alle nominerede på Cabis hjemmeside

Konference med fokus på bæredygtig ledelse
CSR People Prize uddeles ved Cabis årskonference 2021 Bæredygtig Ledelse – Vejen til 2030, som afholdes den 24. marts. Konferencen afvikles virtuelt, og det er gratis at deltage.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Kontakt

  • Seniorkonsulent Marianne Lyngberg Nilsson, Cabi: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Fakta om CSR People Prize:

  • Formålet med CSR People Prize er at vise, hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper og vise potentialet i ledige uden for arbejdsmarkedet.
  • Med CSR People Prize hyldes de virksomheder, som gør en særlig indsats for udsatte grupper på arbejds- markedet og via konkrete initiativer viser, at de lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.
  • CSR People Prize er samtidig et eksempel på, hvordan Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.
  • CSR People Prize Særprisen har i 2021 fokus på virksomheder, som arbejder med cirkulære forretnings- modeller og samtidig skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi 2021

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Som nonprofit videnshus arbejder Cabi for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i d…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere