02.03.2018  |  Samfund

Fitness-tjek af EUs rammevilkår for rapportering

Indhold fra partner Hvad er dette?

EU-Kommissionen igangsætter evaluering af eksisterende regler for virksomheders rapportering i lyset af digitalisering og stigende interesse for ikke-finansiel rapportering.

I relation til virksomheders rapportering vil EU-Kommissionen vurdere, hvorvidt de nuværende europæiske rammevilkår er egnet i en mere digital og integreret økonomi, hvor flere grænseoverskridende virksomheder, nye forretningsmodeller og immaterielle aktiver har stigende betydning.

Regnskabsregulering for mikrovirksomheder (mikro-regimet) og størrelseskriterierne for små og mellemstore virksomheder, SMV’er, er centrale forhold i evalueringen, som EU-Kommissionen allerede er i gang med at undersøge nærmere.

Den øvrige del af evalueringen består af vurderinger inden for følgende emner:

  • Hensigtsmæssigheden af de nuværende direktivregler inden for ikke-finansiel rapportering jf. ændringsdirektiv 2014/95/EU til regnskabsdirektivet.
  • Hvorvidt integreret rapportering kan bidrage til en mere effektiv og gennemsigtig rapporteringsramme.
  • Fordele og ulemper ved digital rapportering. Kan teknologien føre til et fald i virksomhedernes compliance-omkostninger, og hvilken effekt har teknologien på tilgængeligheden af regnskabsinformation?

EU-Kommissionen har udarbejdet et ”road-map” i forbindelse med evalueringen, hvis formål er at skabe synlighed og transparens om EU-Kommissionens påtænkte aktiviteter i denne forbindelse.

Høringsfristen for selve road-map’et er den 8. marts 2018. Efterfølgende vil der blive en 12 uger lang offentlig konsultation om ny regulering inden for finansiel og ikke-finansiel rapportering. I andet halvår af 2018 vil EU-Kommissionen som et yderligere led i overvejelserne om nye rapporteringsrammevilkår blandt andet afholde en konference med deltagelse af en række eksperter fra EUs tilsyn og reguleringsorganer, brancheorganisationer, nationale myndigheder, regnskabsbrugere med videre.

FSR – danske revisorer er positivt indstillet over for fitness tjekket af de gældende rapporteringsrammevilkår i Europa og ser frem til at bidrage til evalueringen, som understøtter foreningens politiske mærkesag og fokus på fremtidens rapportering og kerneydelser.

Læs mere om evalueringen her.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens CSR-udvalg, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets primære formål er, at underst…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere