02.08.2016  |  Samfund

Fixnbike får en ekstra brik at flytte med

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fixnbike, som er cyklistens svar på autohjælp, er ny partner i Fairtrade By Odense. Den socialøkonomiske virksomhed, som holder til i Vollsmose, fylder Fairtrade-kaffe i kopperne og sætter derved endnu en bæredygtig brik i spil.

Den socialøkonomiske virksomhed Fixnbike, er blevet partner i Fairtrade By Odense. Salgschef hos Fixnbike, Serge Bodjo, er glad for partnerskabet med Fairtrade By Odense:

- Fixnbike er en virksomhed, der mener, det er muligt både at have fokus på kroner og ører, og på mennesker. Som en socialøkonomisk virksomhed arbejder vi med den tredobbelte bundlinje og derfor giver et partnerskab i Fairtrade By Odense mening for os. At handle etisk forsvarligt passer ind i den tankegang, vi har hos Fixnbike. Samtidig er det en nem løsning, som har en reel effekt for andre mennesker. Fairtrade handler jo om, at folk udfører et stykke arbejde og får en fair betaling for det, derfor giver det så meget mere mening, end nødhjælp, siger Serge Bodjo.

Som partner i Fairtrade By Odense kommer Fixnbike til at indgå i et samarbejde med andre odenseanske aktører, der også drikker Fairtrade-kaffe på arbejdspladsen eller serverer Fairtrade-kaffe for deres kunder.

Fixnbike

I efteråret 2015 blev Fixnbike optaget i programmet Social Start Up under Den Sociale Kapitalfond, som henvender sig til nystartede virksomheder, med potentiale til at lave en sund forretning samtidig med at tage et socialt ansvar.

Grundidéen med Fixnbike er at tilbyde serviceabonnementer, som er cyklisternes svar på autohjælp. Det betyder at, hvis uheldet er ude og ens cykel går i stykker på farten, ringer man til Fixnbikes vagtcentral, som rykker ud og reparerer ens cykel. Fixnbikes værksted ligger i Vollsmose, og fungerer også som et almindeligt værksted, hvor man kan komme og få repareret sin cykel m.m.

En socialøkonomisk virksomhed

Fixnbike er pt det eneste cykelværksted i Danmark, der er etableret som en socialøkonomisk virksomhed. Udover at arbejde med den tredobbelte bundlinje, hvor der er lige dele fokus på en sund økonomi, social ansvarlighed og hensyn til miljøet, er det et vilkår for socialøkonomiske virksomheder, at det overskud virksomheden skaber, skal geninvesteres enten i egen virksomhed, eller i en anden virksomhed.

Derudover ansætter cykelværkstedet socialt udsatte personer i praktikforløb. Bl.a. samarbejder de med Stifinder i Vollsmose, som er et fællesskab for unge mellem 18-25-årige, der arbejder for at hjælpe og vejlede de unge om deres muligheder og fremtidsudsigter.

Abonnementer

Fixnbike udbyder to forskellige abonnementer:

- Et basismedlemskab, hvor Fixnbike rykker ud, hvis uheldet er ude og reparerer din cykel på stedet.

- En ”pluspakke”, hvor de reparerer din cykel og bringer cyklisten sikkert videre ved at tilbyde en lånecykel.

Fixnbike arbejder desuden på at udvikle abonnementerne til virksomheder, kommuner og lignende.

Fairtrade By Odense
Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense, og indgår i det puslespil, der arbejder for at gøre Odense til en mere bæredygtig storby.

Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er fx Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer. Følg Fairtrade By Odense på Facebook: http://www.facebook.com/FairtradeByOdense. På Instagram: @FairtradeByOdense.

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere