Flere danskere vil bandlyse mails efter arbejdstid
I en vestjysk virksomhed må man ikke sende mails efter arbejdstid. En tendens, som flere danskere efterspørger, når det kommer til virksomheders fokus på trivsel i arbejdslivet. Det viser en ny undersøgelse.
For mange ansatte i det danske erhvervsliv er arbejdsdagen ikke slut, før de sidste mails er sendt, eller når arbejdsopgaverne er løst – også selvom det er sent ud på aftenen.
Men den kultur vil flere danskere gerne gøre op med. Det viser en Megafon-måling, som TV 2 og Politiken har foretaget. Her svarer 49 procent af de adspurgte nemlig, at virksomheder burde mindske antallet af sendte mails efter arbejdstid.
Det skriver TV 2.
Læs også: I Portugal skal arbejdsgivere lade ansatte være i fred udenfor almindelig arbejdstid
Derudover svarer 63 procent i undersøgelsen, at de som regel alligevel tjekker mails, efter arbejdsdagen er slut. Og det er selvom, at 67 procent af de adspurgte svarer, at det i mindre grad eller slet ikke forventes af arbejdsgiveren.
I udlandet forsøger man også at ændre arbejdskulturen. Portugal har blandt andet valgt at indføre ny lovgivning, der gør det ulovligt for arbejdsgivere at kontakte sine medarbejdere uden for arbejdstid. Gøres det alligevel, kommer der bøder på bordet.
Herhjemme er flere virksomheder begyndt at gå i samme retning. Det er blandt andet tilfældet hos den vestjyske virksomhed Billig-arbejdstøj.dk. Her arbejder de 110 ansatte fra 8 til 16, man har fri, når man har fri, og overarbejde er en by i Rusland.
Retningslinjer skaber attraktive arbejdspladser
Ifølge Morten Ballisager, der ejer og er direktør hos Konsulenthuset ballisager, er det efterhånden en tendens hos danske virksomheder, at medarbejdernes velvære er i fokus.
”Vi er blevet mere opmærksomme på, at der er nogle elementer i vores arbejdsliv, der kan gøre os syge, og jeg ser, at virksomheder i højere grad prøver at gardere sig mod det”, siger han til TV 2 og påpeger derudover, at trivsel efterhånden er blevet et parameter, som virksomhederne kan konkurrere på.
Læs også: Nyt værktøj til proaktivt og systematisk arbejde med psykisk arbejdsmiljø
Konsulenthuset har selv udarbejdet en analyse omkring danskernes behov og præferencer, når det kommer til arbejdspladsen. Og den viser, at arbejdspladser, hvor fleksibilitet er i højsædet, er mere attraktive for de adspurgte.
En arbejdsdag med klare retningslinjer, en såkaldt work life balance, ligger på tredjepladsen hos danskerne. Ud fra det, vurderer han, at flere stadig efterspørger en hverdag, hvor der er respekt for fritiden.
- HCL