04.09.2014  |  Strategi & ledelse

Flere midler til CSR i vækst- og udviklingslande

Regeringen vil ud fra en ny plan skabe rimelige arbejdsforhold i vækst- og udviklingslande.

Indsatsen over for ordentlige arbejdsforhold og virksomheders sociale ansvar styrkes derfor med 60 millioner kroner, så der i alt afsættes 142 millioner kroner til CSR i vækst- og udviklingslande på finanslovsforslaget for 2015. Det sker blandt andet i form af en ny seks-punktsplan.

Læs også: H&M støtter udviklingsprojekter med 180 millioner svenske kroner

I seks-punktsplanen indgår blandt andet en pulje til at udbrede den danske model om dialog mellem arbejdsmarkedets parter og et initiativ, der skal fremme ansvarlige og bæredygtige værdikæder i produktionen i udviklings- og vækstlande. I alt er der lagt op til en stigning på 620 millioner kroner på udviklingssamarbejdet.

Danske virksomheder på banen
Ud over den forstærkede CSR-indsats afsættes 239 millioner kroner til at fremme synergien mellem udviklingsbistand og danske virksomheders engagement i vækst- og udviklingslande. 

Læs også: Ny aftale skal skabe grøn vækst i udviklingslande

”Vi ønsker at styrke samspillet mellem de kommercielle indsatser og udviklingssamarbejdet. Landene i Afrika, Latinamerika og Asien efterspørger investeringer og samhandel som en del af svaret på at skabe bæredygtig udvikling og løfte deres befolkninger ud af fattigdom,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

-KLZ

Mere fra

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere