06.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Flying Tiger afgiver grønt plastikløfte

Fremover kommer der til at være mindre plastik på hylderne i Flying Tigers butikker. De har indgået et samarbejde med organisationen Plastic Change, hvor målet er at reducere anvendelsen af plastik markant.

Nu opruster Flying Tiger Copenhagen på bæredygtighedsområdet og indgår i et treårigt samarbejde med NGO’en Plastic Change.

Læs også: Hvad skal vi gøre med plastik?

Samarbejdet skal bidrage til et øget fokus på reduktion af plastik i eksempelvis emballage, mere genbrug og genanvendelse og flere bæredygtige designs hos den danske detailkæde. Og det forpligter:

”Vi har afgivet et plastikløfte, der blandt andet forpligter os til at sætte konkrete mål for reduktion af plastik blandt vores varer og vores emballager. Denne bliver en delmængde af en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, som vi fremlægger i 2020. Vi skal sørge for, at vi bruger mindre plastik, og den plastik vi bruger, skal bruges på en så intelligent måde som muligt”, siger Martin Jermiin, administrerende direktør for Flying Tiger Copenhagen.

Et bærende element i aftalen er netop, at Flying Tiger Copenhagen med plastikløftet skal kortlægge eget brug af plastik og dernæst reducere brug af plast i hele sin værdikæde.

Derudover skal virksomheden sørge for, at den plastik, der bruges, er designet således, at den kan genbruges mange gange og senere kan blive til nye produkter.

Nødvendig dialog
”For at komme plastikforurening til livs og stoppe den stigende produktion af plastik, er det nødvendigt at være i dialog med danske virksomheder. Ved at samarbejde med virksomhederne, stille krav og sætte ambitiøse mål for deres plastikforbrug kan vi skubbe virksomhederne i en mere miljøvenlig retning”, fortæller administrerende direktør for Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Plastic Change har et bredt kendskab til plastikområdet og til de nye gode løsninger i forhold til den komplekse plastikproblematik. Organisationen har desuden indsigt i udviklingen inden for plastik, og kan dermed give konkrete råd og vejledning til Flying Tiger Copenhagen.

Til at lede processen har den verdensomspændende danske detailkæde ansat Trine Pondal som ny Sustainability Manager. Hun mener, at det kan være forjættende at løbe med nemme løsninger, når det kommer til grøn omstilling – men at nemme løsninger ikke er det, der er brug for:

Læs også: Dove lancerer omfattende plan for reduktion af plastik

”Verden har brug for en gennemgribende forandring i håndteringen af plast – og det får vi kun ved at spille på den lange bane, så vi kan udnytte de fordele, der gør materialet så populært”, siger hun.

- SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere