07.03.2018  |  Medarbejder

Fokus på EHS kan øge produktiviteten på arbejdspladsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheders håndtering af miljø, sundhed og sikkerhed (på engelsk: environment, health and safety, EHS) anerkendes nu på globalt plan som et vigtigt værktøj til at øge produktiviteten på arbejdspladsen.

Modenhedsanalyse af en organisations EHS-indsats
Det kan være behjælpeligt for virksomheder, som ønsker at optimere sine EHS-resultater og gøre styringsprocessen mere effektiv at analysere sin modenhed hvad angår EHS. Derfor har EY udviklet en EHS-modenhedsmodel, der inkluderer 7 pragmatiske virksomhedsområder. Modellen fungerer som en metode for, hvordan virksomheder kan følge en mere progressiv vej fremadrettet og inkludere medarbejdernes engagement, for således at øge produktiviteten på arbejdspladsen. Modellen kan give overblik over en organisations udvikling i håndtering af EHS-risici og resultater samt inkludere mærkbare aspekter af EHS, som ofte ikke bliver taget tilstrækkeligt i betragtning; f.eks. indre værdier såsom medarbejdernes motivation. Inkluderes de indre værdier, udnyttes kraften af medarbejdernes egentlige motivation, og det vil sandsynligvis effektivisere håndteringen af EHS samt organisationens EHS-præstation.

EHS-modenhedsmodellen kan hjælpe virksomhedsledere med at få et holistisk perspektiv på deres organisations EHS-modenhed og vigtigere; forstå vejen mod en mere effektiv og kompetent EHS-præstation, der løbende kan tilpasses i perioder med forandring, for at forbedre og opretholde EHS-succes. EY mener, at dette kan efterleves gennem tillid (shared trust) og vidensdeling (knowledge flow), som kan opbygges via syv identificeret løftestænger (se figur). Disse syv løftestænger bruges som grundlag for EHS-modenhedsmodellen.

Hvilke parametre er mest væsentlige for at skabe ESH-succes i en organisation?

EY opfordrer organisationer til at fokusere på tiltag inden for især følgende tre af de syv områder: 1) stærkt lederskab, 2) robust styring og selskabsledelse og 3) udnyttelse af digital teknologi.

Et stærk lederskab omfatter et synligt og oprigtigt engagement i EHS, hvor medarbejdere inddrages via eksempelvis tovejs-interaktioner, en inspirerende EHS-kultur, klare og koncise præstationsforventninger, der er knyttet til rollebeskrivelser og understøttet af vejledning og videndeling, anerkendelse og belønning af EHS-adfærd, som afspejler virksomheden EHS-vision samt indsamling af relevant og rettidig information vedrørende EHS-præstationer, risici og resultater af en organisations forsikringsaktiviteter.


Styringsstrukturer og selskabsledelse er afgørende for at støtte den ledelsesorden, der er sat for et stærkt lederskab. Dette indbefatter en klar styringskultur, en ledelse, der forstår de risici, som er forbundet med virksomhedens aktiviteter og bidrager til udvikling af EHS-mål, personale der udfører EHS-forsikringsaktiviteter samt processer der sikrer, at EHS-resultater kan anvendes til beslutningstagning og behandles effektivt til løbende forbedringer.  


Teknologien er vigtig ift. indsamling og analyse af EHS-data og information, men også via bredere integrering i organisationssystemer for at identificere tendenser og ændringer i EHS-præstation, adfærd og funktioner. Tilstrækkelig indsamling og analyse af EHS-data kan være afgørende for at hjælpe med at afsløre blinde punkter, der ikke umiddelbart er synlige for ledere.

Du kan læse mere via linket her.

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer inden for klima- og miljøpåvirkning, sustainability rapporting, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomheders samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere