11.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Folkeaktier skal sikre meget mere økologi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ej økojord i Danmark - et tilbud du ikke kan sige nej til. Resten af januar kan du købe folkeaktier i Dansk Økojord A/S og være med til at sikre miljø, drikkevand og natur.

Vil du, dine børn eller børnebørn være med til at få endnu mere økologi på hylderne og mindre sprøjtegifte på markerne? Så smid en folkeaktie eller to i indkøbskurven næste gang du shopper i COOP. Dermed er du med til til at understøtte den kæmpesucces økologien er i Danmark.

- Med Coops folkeaktier er det blevet tilgængeligt for alle at investere i en grøn fremtid. Og økologi er fremtiden fordi, vi med økologien beskytter vores grundvand, vores natur og vores miljø samtidig med, at vi trygt kan spise fødevarer fri for rester af sprøjtegifte, siger Rikke Lundsgaard, seniorpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Grønt samarbejde
Det er et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, Danmarks Naturfredningsforening og Coop Crowdfunding, der giver mulighed for at købe folkeaktier, så man med beløb helt ned til 250 kroner kan støtte økologisk landbrug.

Midlerne går til den Økologiske Jordbrugsfond, der gennem sit datterselskab Dansk Økojord A/S opkøber jord og gårde, og dermed sikrer en fremtidig udbredelse af økologi til glæde for natur, miljø og de unge landmænd, der kan komme i gang med at dyrke jorden.

Enorm interesse for økologi
Fonden har allerede samlet 22 millioner kroner ind via private, virksomheder og foreninger, der har investeret 25.000 kroner eller mere. Danmarks Naturfredningsforening og Coop har for nylig arbejdet sammen om kampagnen Et Sprøjtefrit Danmark.

I hele oktober satte de to store medlemsorganisationer fokus på fødevarer uden sprøjtegifte og interessen var enorm:
- Danskerne gik all in og oktober blev den måned nogensinde, hvor der blev solgt mest økologi. Set fra vores synsvinkel er det godt nyt for kampen for rent drikkevand, en ren natur og et rent miljø, siger Rikke Lundsgaard. Der blev solgt 22 procent flere øko-varer i forhold til oktober sidste år, viser tal fra Coop. 

Folkeaktierne kan købes via Coops hjemmeside

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere