14.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Folkekirken vil bidrage til grøn omstilling, men har ingen konkrete bud på løsninger

Danmarks biskopper har truffet en beslutning om at melde Folkekirken ind i klimakampen. De har dog endnu ikke et bud på, hvordan – men dyrt bliver det. Og så er der kritik af kirkens vetoret mod vindmøller.

Danmarks ti biskopper har netop i fællesskab besluttet, at den danske folkekirke skal deltage i klimakampen.

Læs også: Ny klimarapport får ministre og græsrødder til at have fokus på verdenshavene

De ønsker at gøre alt, hvad de kan for at hjælpe regeringen med målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, fortæller Peter Fischer-Møller, der er biskop over Roskilde Stift, til Kristeligt Dagblad.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) har tidligere opfordret den danske folkekirke til at bidrage til den grønne omstilling, men beslutningen er truffet på biskoppernes eget initiativ.

Peter Fischer-Møller har dog ikke høje forventninger til folkekirkens evne til at bidrage til omstillingen.

Ingen konkret plan
”Jeg vil ikke garantere, at vi lykkes med det, fordi vi i folkekirken har nogle særlige udfordringer med middelalderlige kirker og andre historisk værdifulde bygninger. Men vi vil gøre, hvad der er muligt, for at bidrage til som samfund at nå målet”, siger han.

I den forbindelse lyder der kritik fra flere sider over den vetoret mod vindmøller, kirken har, og som har gjort kirken til "en hæmsko for den grønne omstilling", som European Energy skriver på Twitter.

Biskopperne har heller ikke endnu nogen konkret plan for, hvordan en 70 procents reduktion skal opnås, ligesom de endnu ikke kan sige, hvordan kirkegængerne kommer til at mærke forandringerne.

Desuden bliver det dyrt, understreger Peter Fischer-Møller.

Læs også: Det handler ikke om penge men om ansvar

Derfor håber de på Kirkeministeriets hjælp og foreslår oprettelsen af en arbejdsgruppe, der skal indsamle og formidle viden om klima- og miljøtiltag i kirkerne.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere