18.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Folkekirkens Nødhjælp indgår klimaaftaler med erhvervslivet

Folkekirkens Nødhjælp skruer op for det bæredygtige arbejde og vil fremover indgå klimaaftaler med aktører i erhvervslivet. Målet er at sikre klimahjælp til verdens fattigste og samtidig kompensere danske virksomheder - og deres kunders - CO2-forbrug.

Verdens klimaforandringer kalder på handling, og derfor lancerer Folkekirkens Nødhjælp et nyt klimasamarbejde med danske virksomheder og deres kunder.

”Vi skal som nødhjælpsorganisation hele tiden blive bedre til at tage hensyn til klimaforandringerne i vores måde at arbejde på – og vi skal engagere andre i at gøre det. Derfor inviterer vi danske virksomheder til at indgå konkrete klimaftaler med Folkekirkens Nødhjælp og dermed verdens fattigste”, siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Slagsmålet om regningen på klimaloven er i fuld gang

Klimaaftalerne kommer til at bygge på tre målsætninger; at reducere danskernes CO2-udslip ved at plante træer, opbygge klimarobuste samfund i udviklingslande og sikre akuthjælp, når klimakatastrofer rammer.

En af de virksomheder, der netop har indgået en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, er energiselskabet Natur-Energi. Med den nye aftale kan el-selskabet tilbyde kunderne et klimavenligt strømprodukt, Nødstrøm, der er 100 procent klima-kompenseret.

"Vi ønsker at tage aktivt del i den grønne omstilling ved at sætte retning og gøre det let vores kunder at træffe bæredygtige valg. Gennem vores grønne elprodukter kan du alene ved dit valg af strøm være med til at øge andelen af vedvarende energi i elnettet og samtidig bidrage til en mere langsigtet grøn omstilling ved at plante skove i Uganda”, siger Jakob Bundgaard, administrerende direktør i NRGi, som står bag Natur-Energi.

Læs også: Danmark skal i front som grønt iværksætterland

Træplantningen i Uganda kompenserer for den CO2-udledning, der har været i forbindelse med produktionen af kundernes strømforbrug. Derudover betaler kunderne et fast månedligt bidrag, der går til langsigtet klimahjælp. Birgitte Qvist-Sørensen håber endvidere, at andre virksomheder lader sig inspirere af Natur-Energi.

”Vi kan ikke vente på, at verdens statsledere bliver færdige med at sætte handling bag den international klimaaftale fra Paris, der skal sikre klodens fremtid. Vi bliver nødt til at handle nu, og derfor vælger vi at tilbyde en løsning, der både indeholder klimahjælp og kompensation. Men det vil aldrig være nok i sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi hver især udleder mindre CO2 og passer bedst muligt på klodens ressourcer”, siger hun.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere