06.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Slagsmålet om regningen på klimaloven er i fuld gang

Indhold fra partner Hvad er dette?

Klimalov rummer både en ambition om at være foregangsland og et krav om, at det ikke må koste vækst eller arbejdspladser. Slagsmålet om fordelingen af regningen mellem stat og erhvervsliv er i fuld gang, skriver Økonomisk Ugebrev Samfundsanvar

Regeringens klimalov rummer både en ambition om at være foregangsland og et krav om, at det ikke må koste vækst eller arbejdspladser. Opgaven er sendt videre til erhvervslivet, og slagsmålet om fordelingen af regningen mellem stat og erhvervsliv er i fuld gang, skriver Økonomisk Ugebrev Samfundsanvar. (Få 7 dage gratis adgang her)

Det illustreres på bedste vis af forskellige vurderinger af risikoen for lækage, der betyder stigende udledninger af drivhusgasser i udlandet, fordi produktionen i Danmark afgiftsbelastes og derfor lukker eller udflyttes.

Klimarådet og tænketanken Kraka vurderer i deres forslag om CO2-skat henholdsvis, at ”lækageproblematikken i høj grad er adresseret”, og at der er ”fokus på at begrænse omfanget af kulstoflækage.”

Helt modsat mener Aalborg Portland, på baggrund af beregninger fra tænketanken AxcelFuture, at forslagene kan koste dem op mod 1,5 mia. kroner.

Det vil medføre, at cementproduktionen flyttes og øger CO2-udledingerne i udlandet. Både Kraka og Klimarådet foreslår, at indføre et bundfradrag på 80 procent til CO2-intensive virksomheder for at kompensere for lækage, hvis afgiften indføres.

Bundfradraget nedskrives lineært frem mod 2050 for at give virksomhederne tid til at omstille sig. Men det er ikke nok, mener Aalborg Portland.

Læs hele artiken
https://esg.ugebrev.dk/sektioner/politikogsamfundsansvar/slagsmaalet-om-regningen-paa-klimaloven-er-i-fuld-gang/

Prøv gratis Økonomisk Ugebrev Samfundansvar -  om ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab: 
https://esg.ugebrev.dk/faa-gratis-adgang-i-7-dage-til-oekonomisk-ugebrev-samfundansvar/

Mere fra Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

https://ugebrev.dk/samfundsansvar/

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar – om ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar er et erhvervsmedie, der skarpt fokuserer på erhvervslivets og investorernes samfundsansvar. Portalen har fokus på ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab gennem professionel journalistik, databaserede analyser og ratings.  Hertil komm…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere