25.11.2019  |  Samfund

Folkekirkens Nødhjælp vender Black Friday på hovedet

Indhold fra partner Hvad er dette?

For første gang nogensinde holder Folkekirkens Nødhjælp Black Friday. Organisationen opfordrer til bæredygtigt forbrug med et smil på læben og giver folk en chance for at shoppe løs med god samvittighed.

Tungt belæssede shoppere med sved på panden, men lykkeligt smilende; menneskelige bjerge af indkøbsposer og -vogne. Flankeret af tilbudsskilte og opfordringer til at skrue ekstra op for forbruget og udnytte de enestående tilbud. Sådan er vi vant til at møde Black Friday sidste fredag i november som efterårets sidste kommercielle højtid, inden julesalget helt får overtaget.

Skepsis uden at pege fingre

Folkekirkens Nødhjælp trækker i år i den helt modsatte retning ved at gøre Black Friday til en højtid for det ansvarlige forbrug. Derfor holder organisationens 116 genbrugsbutikker i år for første gang Black Friday – og det i en hel uge.

Det kan virke paradoksalt, men konceptet er valgt for netop at give de købelystne mulighed for at få stillet deres købebehov, men på en bæredygtig måde. Under parolen ”Bæredygtig Black Friday.”

’I Folkekirkens Nødhjælp vender vi Black Friday på hovedet. Vi stiller os skeptiske over for umådeholdent forbrug, med Black Friday som et symbol på netop den tendens. På den anden side ønsker vi på ingen måde at ”shame” folk for at handle på Black Friday, men vi vil gerne tilbyde danskerne lette muligheder for at shoppe bæredygtigt."

Se også: Julegaven 2021? Kunstplakat med motiv af John Kørner

"Derfor er vores version af Black Friday møntet på at få danskerne til at gå fra mere FORbrug til mere GENbrug. Det er jo egentlig noget, vi gør hver eneste dag i vores 116 genbrugsbutikker over hele landet. Derfor ser vi også Black Friday som en mulighed for at fortælle danskerne om vores genbrugsbutikker, og hvilken forskel de gør ude i verden,’ siger Thomas Mølgaard Andersen, Leder af Detail & Frivillighed i Folkekirkens Nødhjælp.

Se også: Skal årets julegaver være grønne?

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere