02.05.2019  |  Klima, miljø og energi

Folkemødet indgår bæredygtighedspartnerskaber

Foreningen Folkemødet har lanceret en ny partnerskabskategori med navnet Bæredygtighedspartnere. Med denne kategori ønsker Foreningen Folkemødet at gøre Folkemødet mere bæredygtigt og skabe en platform for bæredygtighedsdebatten.

Som noget nyt i år har Foreningen Folkemødet oprettet en ny bæredygtighedskategori for partnerskaber. Foreningen ønsker nemlig, at Folkemødet skal være mere bæredygtigt.

Læs også: Folkemøde 2018: Cirkulære iværksættere og socialt ansvar efterlyses

Derfor indgås der partnerskaber med organisationer og virksomheder, som kan hjælpe med at gøre Folkemødet mere bæredygtigt. Derudover vil der fremadrettet indgås partnerskaber med organisationer, som kan være med til at løfte den indholdsmæssige del af Folkemødet omkring bæredygtighed. Hensigten er således, at partnerne kan udvikle og præge bæredygtighedsdagsordenen med Folkemødet som platform. 

“Med Verdensmålene som tema for årets Folkemøde har vi kigget indad og set på, hvordan vi kan gøre Folkemødet mere bæredygtigt”, siger Souschef i Foreningen Folkemødet, Jørgen HK Jepsen, og uddyber:

”Vi har ikke al den nødvendige viden selv. Derfor allierer vi os med eksperter, dygtige organisationer og arrangører, som ved mere end os, og som kan hjælpe os med at udvikle Folkemødet. Både i forhold til det praktiske, men samtidig for at skabe det indhold, der skal være med til at løfte den bæredygtige udvikling fremadrettet”.

Verdensmålenes plads vil have alle med
En af de organisationer, som Folkemødet har indgået et bæredygtighedspartnerskab med, er Globalt Fokus. Der er en platform for danske foreninger og organisationer, som er engageret i internationale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter.

Globalt Fokus vil ligesom på sidste års Folkemøde koordinere verdensmålenes plads, der også består af Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, 2030-netværket på Christiansborg og dets rådgivende 2030-panel.

“Verdensmålenes plads har fået betegnelsen "hjertet" i årets verdensmålstema af Foreningen Folkemødet. Verdensmålenes Plads er kun Verdensmålenes - og derfor alles. Værtsgruppen bag pladsen inviterer alle besøgende til at deltage i tværsektorielle samtaler, løsninger og ideer for opnåelse af de 17 Verdensmål”, siger projektleder for Verdensmålenes Plads på Folkemødet, Rina Lauritzen Trautner, og fortsætter:

”Pladsen har i år særligt fokus på det bærende principper bag Verdensmålene ”Leave No One Behind” - at ingen må lades i stikken, og for at verden kommer i mål i 2030, skal alle – også de svageste grupper og lande -med i den bæredygtige udvikling”.

Byggebranchen og serviceindustrien er også med
Udover værtsgruppen bag verdensmålenes plads består den nye partnerskabskategori af entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen, der i samarbejde med Boligselskabet Sjælland, Vilhelm Lauritzen arkitekter og Holmsgaard rådgivende ingeniør bidrager med en konstruktion udformet i genanvendelige bæredygtige materialer til afholdelse af debatter.

Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er også blandt gruppen af nye Bæredygtighedspartnere.

Foreningen Folkemødet har gennem de seneste fem år indgået samarbejdet for at minimere madspild på Folkemødet og glæder sig derfor over, at Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er blevet Bæredygtighedspartner i dagsordenen Folkemødet Mod Madspild.

Læs også: Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene

Samarbejdet indebærer indsamling af overskudsmad i samarbejde med Stop Spild Lokalt Bornholm, mulighed for, at festivalgæsterne kan benytte en treatbox (doggybag) samt udviklingen af nye tiltag mod madspild.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere