02.05.2019 | Klima, miljø og energi
Folkemødet indgår bæredygtighedspartnerskaber
Foreningen Folkemødet har lanceret en ny partnerskabskategori med navnet Bæredygtighedspartnere. Med denne kategori ønsker Foreningen Folkemødet at gøre Folkemødet mere bæredygtigt og skabe en platform for bæredygtighedsdebatten.
Til Folkemødet kan du kigge forbi verdensmålenes plads og debattere løsninger, ideér med mere sammen med samarbejdspartnerne. PR-foto.
Som noget nyt i år har Foreningen Folkemødet oprettet en ny bæredygtighedskategori for partnerskaber. Foreningen ønsker nemlig, at Folkemødet skal være mere bæredygtigt.
Læs også: Folkemøde 2018: Cirkulære iværksættere og socialt ansvar efterlyses
Derfor indgås der partnerskaber med organisationer og virksomheder, som kan hjælpe med at gøre Folkemødet mere bæredygtigt. Derudover vil der fremadrettet indgås partnerskaber med organisationer, som kan være med til at løfte den indholdsmæssige del af Folkemødet omkring bæredygtighed. Hensigten er således, at partnerne kan udvikle og præge bæredygtighedsdagsordenen med Folkemødet som platform.
“Med Verdensmålene som tema for årets Folkemøde har vi kigget indad og set på, hvordan vi kan gøre Folkemødet mere bæredygtigt”, siger Souschef i Foreningen Folkemødet, Jørgen HK Jepsen, og uddyber:
”Vi har ikke al den nødvendige viden selv. Derfor allierer vi os med eksperter, dygtige organisationer og arrangører, som ved mere end os, og som kan hjælpe os med at udvikle Folkemødet. Både i forhold til det praktiske, men samtidig for at skabe det indhold, der skal være med til at løfte den bæredygtige udvikling fremadrettet”.
Verdensmålenes plads vil have alle med
En af de organisationer, som Folkemødet har indgået et bæredygtighedspartnerskab med, er Globalt Fokus. Der er en platform for danske foreninger og organisationer, som er engageret i internationale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter.
Globalt Fokus vil ligesom på sidste års Folkemøde koordinere verdensmålenes plads, der også består af Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, 2030-netværket på Christiansborg og dets rådgivende 2030-panel.
“Verdensmålenes plads har fået betegnelsen "hjertet" i årets verdensmålstema af Foreningen Folkemødet. Verdensmålenes Plads er kun Verdensmålenes - og derfor alles. Værtsgruppen bag pladsen inviterer alle besøgende til at deltage i tværsektorielle samtaler, løsninger og ideer for opnåelse af de 17 Verdensmål”, siger projektleder for Verdensmålenes Plads på Folkemødet, Rina Lauritzen Trautner, og fortsætter:
”Pladsen har i år særligt fokus på det bærende principper bag Verdensmålene ”Leave No One Behind” - at ingen må lades i stikken, og for at verden kommer i mål i 2030, skal alle – også de svageste grupper og lande -med i den bæredygtige udvikling”.
Byggebranchen og serviceindustrien er også med
Udover værtsgruppen bag verdensmålenes plads består den nye partnerskabskategori af entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen, der i samarbejde med Boligselskabet Sjælland, Vilhelm Lauritzen arkitekter og Holmsgaard rådgivende ingeniør bidrager med en konstruktion udformet i genanvendelige bæredygtige materialer til afholdelse af debatter.
Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er også blandt gruppen af nye Bæredygtighedspartnere.
Foreningen Folkemødet har gennem de seneste fem år indgået samarbejdet for at minimere madspild på Folkemødet og glæder sig derfor over, at Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er blevet Bæredygtighedspartner i dagsordenen Folkemødet Mod Madspild.
Læs også: Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene
Samarbejdet indebærer indsamling af overskudsmad i samarbejde med Stop Spild Lokalt Bornholm, mulighed for, at festivalgæsterne kan benytte en treatbox (doggybag) samt udviklingen af nye tiltag mod madspild.
- SDN
Klima, miljø og energi

Ny UV-teknologi skal nedbringe madspild i husholdninger
Madspild er et globalt problem, hvor verdens husstande står for over halvdelen af det totale madspild. Det skal et nyt bakteriedræbende UV- produkt være med til at nedbringe og forlænge madvarernes liv i køleskabet med op til 300 procent.
Strategi & ledelse

Non-profitordning udvikler beregner forud for producentansvar
Grundet omkostningsusikkerheder har Emballageretur udviklet et prisværktøj, som kan give virksomheder klarhed over, hvad det kommende producentansvar kommer til at koste.
Klima, miljø og energi

Nestlé rangerer øverst i kaffebæredygtighed
Nestlé lander øverst i et nyt indeks, der rangerer virksomheders sociale, grønne og økonomiske facetter af kaffeproduktion.
Klima, miljø og energi

Rapport: Seks ud af ni grænser er overskredet
I et opdaterende studie kan forskere nu vise, at seks ud af ni grænser for klima og miljø er overskredet som følge af menneskelig påvirkning.
Samfund

Kammeradvokaten: Domstol afgør snart, om Danmark dømmes for manglende klimahandling
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol er i øjeblikket i gang med at behandle tre sager, som kan have betydning for, om sundt klima er en menneskerettighed.
Strategi & ledelse

Cirkulær økonomi er et opgør med mainstream
Hvis ens cirkulære løsninger ikke radikalt ændrer måden at drive virksomhed på, er det ikke cirkulære løsninger. Til gengæld er det bydende nødvendigt at finde netop disse.