26.07.2018  |  Klima, miljø og energi

Ford reducerer CO2-udledning med næsten en tredjedel

Den verdensomspændende bilfabrikant Ford når sine miljømål otte år før tid og nedsætter dermed CO2-udslippet med 30 procent per køretøj.

Tilbage i 2010 annoncerede bilfabrikanten Ford et ambitiøst miljømål. Her var visionen at reducere CO2-udslippet under produktion med 30 procent, målt pr. køretøj. Og det er nu lykkedes, viser virksomhedens årlige bæredygtighedsrapport.

Samlet set svarer reduktionen i CO2-aftrykket, fra projektets begyndelse i 2010 til 2017, til udledningen fra 728.000 biler over et år. De gode resultater kan primært tilskrives Fords særlige energikonservatorium, der har spillet en central rolle i indsatsen med at procesforbedre, implementere LED-belysning og skifte til nye energieffektive tiltag.

”Vi er stolte af det arbejde, vi har gjort for at nå dette mål. Vi har foretaget en række forbedringer af vores produktionsfaser og -faciliteter, hvilket har spillet en væsentlig rolle i at nå målet om CO2-udslippet”, siger Bruce Hettle, Group Vice President for produktion og arbejdsforhold hos Ford.

Læs også: CO2-neutrale havnebusser på vej til København

Energibesparelsen er nået otte år før den oprindelige plan, og indebar blandt andet installationen af mere end 100.000 LED-lysarmaturer og brug af en mere miljøvenlig maling til bilerne.

Ford lover større armbevægelser i fremtiden
Næste skridt for bilgiganten er at satse mere på vedvarende energi sideløbende med reduktion af CO2 i overensstemmelse med klimaaftalen fra Paris, fortæller Bruce Hettle.

Det skal ske ved at investere 11 milliarder dollars i området. Pengene skal bruges til at sætte 40 hybrid- og elektriske køretøjsmodeller på vejen inden 2022.

Foruden klimaaftryk har Ford fokuseret på at drive en mere ansvarlig virksomhed gennem blandt andet programmet ”Driving Skills for Life ’For Her’” i Jeddah, Saudi Arabien. I samarbejde med Jeddahs Effat University tilbyder programmet som det første køreundervisning til kvinder. Det sker efter forbuddet mod kvindelige bilister i landet er blevet ophævet. Mere end 250 studerende var blandt de første kandidater til at gennemføre undervisningen for nye bilister, der skal sikre adgang til bedre mobilitet for kvinderne.

- EST

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere