23.01.2018  |  Samfund

Ford smider 67 mia. kr i elbiler

Frem mod 2022 vil den amerikanske bilgigant Ford bruge 67 mia. kr. på udvikling af 16 fuldt elektriske biler og 24 hybrider. Det er over en fordobling af den hidtidige udmelding.

Den traditionsrige amerikanske bilproducent Ford skruer op for ambitionerne på elbilområdet, fortalte selskabets executive vice president og president, Global Markets Jim Farley på bilmessen i Detroit sidste søndag. Det skriver Ford i en pressemeddelelse.

Læs også: Jaguar Land Rover dropper benzinbilen fra 2020

Frem mod 2022 vil Henry Fords gamle virksomhed således investere 11 mia. dollars (knap 67 mia. kr.) i at udvide sin globale portefølje af elektrificerede biler til i alt 40 modeller, hvoraf 16 skal være fuldt elektriske mens de resterende 24 vil være forskellige hybrider.

Dermed mere end fordobler selskabet såvel finansielt som antalsmæssigt den tidligere udmelding, der lød på en investering på $4,5 mia. (godt 27 mia. kr.) og 13 el-/hybridmodeller frem mod 2020.

Ford lancerede samtidig en strategi, der betyder at man generelt vil lave færre, men større biler. Det gælder bl.a. for de i USA meget populære SUV’er (sports utility vehicle), og i den forbindelse understregede Farley, at man er ’on track’ i forhold til at kunne levere en fuldt elektrisk SUV med en rækkevidde på 300 miles (500 km) i 2020.

”Vi er aktivt ved at udvikle vores position for at blive mere konkurrencedygtige. På det højeste strategiske niveau er vi nødt til at snævre vores fulde lineup af modeller ind til et mere fokuseret udvalg, der leverer stærkere vækst, færre risici og bedre returrater. Vi re-positionerer virksomheden så vi kan tilbyde best-in-class, human-centered-køretøjer og mobilitetsservices. Det er vores vision”, sagde Farley.

Læs også: Toyota vil hive CO2 (næsten) helt ud af sin eksistens

Ved udgangen af 2017 havde Ford solgt over 600.000 elektrificerede køretøjer, herunder både diverse hybrider og fuldt elektriske biler. Udviklingsplanerne inkluderer også en hybrid specifikt designet og bygget til at være selvkørende, og som man vil begynde at teste i indeværende kvartal i samarbejde med Dominos, Lyft og Postmates.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere