22.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Fortsat fremskridt for Unilevers bæredygtige vækst

Unilevers årlige bæredygtighedsrapport viser generelle fremskridt ift. den bæredygtige vækst, men også udfordringer ved påvirkning fra drivhusgasser.

I 2010 lancerede Unilever sin Sustainable Living Plan (USLP), der bl.a. har til formål at integrere bæredygtig levevis med mærker som Ben & Jerrys, Dove og Hellmann's, skriver edie.net.

Læs også: Fremskridt for bæredygtigheden hos Unilever

Virksomhedens seneste rapport på området gør status over 2016.

Her viser tal, at virksomhedens værdikæde har hjulpet 920.000 kvinder til at få adgang til initiativer, der har til formål at fremme deres sikkerhed og udvide deres muligheder, og yderligere 538 millioner mennesker til at styrke både deres sundhed og velvære.

Samtidig oplever virksomheden fremskridt på det miljø- og klimamæssige område, da de bæredygtige produkter leverede over 60 procent at virksomhedens vækst i 2016 og udviklede sig 30 procent hurtigere end resten af virksomheden.

Også dårligt nyt
I rapporten er der dog også mindre gode nyheder. Således skriver Unilever, at produkternes drivhusgaspåvirkning, herunder ikke mindst privarkundernes forbrug, er steget med cirka otte procent siden 2010.

På trods af disse udfordringer meddeler Unilever dog, at man vil arbejde engageret mod en reducering inden 2030.

I rapporten er virksomhedens reducering af miljøbelastninger også noget, der er fokus på. Således skriver Unilever, at selskabet siden 2008 har reduceret CO2 fra energi med 43 procent.

Læs også: Hilton sparer 3,8 milliarder kroner via intern bæredygtighed

Derudover har virksomheden forpligtet sig til at sikre, at alle plastemballager er fuldt genanvendelige inden 2025.

Du kan læse mere om Unilevers Sustainable Living Plan her.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere