02.12.2019  |  Klima, miljø og energi

Fra parketgulv til Verdensmålsbænk. TagTomat forener cirkulær tankegang i ny produktserie

Indhold fra partner Hvad er dette?

TagTomat har skabt en ny produktserie under Danish UpcycleTM i samarbejde med Junckers Trægulve.

TagTomat og Junckers Trægulve har startet et samarbejde, der er baseret på et stærkt værdifællesskab omkring genanvendelse af ressourcer og bæredygtig produktion. Et grundlæggende ønske om ansvarlighed overfor naturen og om at sikre livet for fremtidige generationer ligger dybt i begge virksomheders DNA.

100% af råmaterialerne bliver brugt 
For Junckers betyder det, at 100% af det træ de skover bliver anvendt. Størsteparten af træet indgår i produktionen af trægulve, mens den minimale mængde af resttræ fra produktionen som f.eks. bark, savsmuld, træflis og frasorterede træstave bliver omdannet til elektricitet i kraftvarmeværker. Når regnskabet for Junckers elforbrug og elproduktionen på kraftvarmeværket gøres op, er Junckers en CO2 neutral virksomhed, fremgår det af Junckers hjemmeside.

Restmaterialer fra industrier bliver til nye produkter
For TagTomat er genanvendelse af plast fra fødevareindustrien og andre genbrugsmaterialer udgangspunktet for design af produkter indenfor urban gardening. Da Mads Boserup Lauritsen, stifter af TagTomat, fik indblik i produktionen af trægulve hos Junckers, så han en åbenlys mulighed for, at de frasorterede træstave fra produktionen af egetræsparketgulve også kunne indgå i en ny produktserie til plantekasser og bænke under TagTomats koncept Danish UpcycleTM.  

Danish UpcycleTM er et koncept, der henvender sig til kunder, som både ser det unikke i en cirkulær æstetik, og som samtidig gerne vil bidrage til at gøre byen og kontorlandskaber grønnere og mere bæredygtige.

Realdania ser potentiale i det cirkulære
Realdania ser potentialet i den cirkulære æstetik og i en kreativ dialog med TagTomat, er træstavene af egetræ blevet til en Verdensmålsbænk, som det første produkt i serien.

I efteråret 2019 bestilte Realdania Verdensmålsbænken, som de har brugt til at formidle om deres arbejde med FN’s 17 verdensmål. Bænken har stået foran Realdanias bygning på Jarmers Plads i København, og foran BLOX ved havnen i København.

Bænken er rund som en cirkel og er bygget op af 22 moduler, som i alt måler 9,5 m i diameter. Med dens volumen og blikfang, har den præget bylivet omkring sig og tiltrukket nysgerrige forbipasserende. Bænken er Realdanias invitation til dialog, og håbet er at alle forbipasserende har fået ny viden efter en hvilepause på bænken, skriver Realdania på deres hjemmeside. Hvert af de 17 verdensmål, er repræsenteret på sit eget modul og derudover består Verdensmålsbænken af 5 plantekasser, tilplantet med en variation af planter, der står flot hele året og ikke mindst skaber liv for insekter og øget biodiversitet på den belagte plads. 

Læs også: Nyhed om Verdensmålsbænken på Realdanias hjemmeside

TagTomat og Junckers er glade for det stærke samarbejde
”Da jeg i foråret 2018 besøgte Junckers Trægulve i Køge, blev jeg meget inspireret af deres tilgang til kvalitet og ressourceoptimering som en del af firmaets DNA. Siden det første møde har jeg gået og brygget på ideer til produkter, og det var i mødet med Realdania, at det for alvor tog fart. I løbet af 3 uger gik vi fra første råskitse til færdig levering hos Realdania” fortæller Mads Boserup Lauritsen om samarbejdet.

Michael Frank, der er Key Account Manager, Architects hos Junckers udtaler, “vi er begejstrede for, at  frasorteret træ på denne måde kan udnyttes til at forskønne både offentlige og private rum. Siden grundlæggelsen har etisk skovdrift og bæredygtig produktion været nøglebegreber for Junckers. Samarbejdet med TagTomat lægger sig ind i denne grundtanke, og understøtter vores princip om at udnytte 100 procent af det træ, der skoves”. 

TagTomat har eget værksted i København NV, hvor der produceres større og mindre bestillingsopgaver af TagTomats egne produktdesigns eller specialdesignede installationer af upcyclede materialer. Mange virksomheder ser gode synergier mellem TagTomats design og tilgang til genanvendelse af ressourcer, og deres egne fortællinger om arbejdet med CSR, FNs verdensmål eller bæredygtige strategier.

Tags: TagTomat

Mere fra TagTomat

TagTomat

www.tagtomat.dk

I TagTomat hjælper vi virksomheder, ministerier, kommuner, offentlige institutioner og boligforeninger med at realisere drømme om en mere grøn og bæredygtig hverdag. Vi er ildsjæle, når det gælder byhaver, planter, dyrkning af grønt, upcycling og udvikling af grønne initiativer. Med i bagagen har vi mange års erfaringer med…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere