Hos Meyers Madhus pakkes den gode mad ind i grønne omgivelser
Meyers Madhus deler TagTomats kærlighed til fællesskaber, selvforsyning og lokal produktion. Derfor har vi hjulpet dem med at skabe tre baggårde, som blev til en appetitlig fusion af urban gardening og gastronomi.
Case: Gårdrum til Meyers Madhus
Ydelse: Rådgivning om design og beplantning, koncept-workshop, samdrift, etablering
Partner/kunde: Meyers Madhus
Placering & årstal: Meyers Madhus, København, Nørrebrogade 52, 2017-2018
Vi skød forløbet i gang med en workshop i april 2017 sammen med de ansatte i Meyers Madhus. Og i løbet af sæsonen tilføjede vi nye planter og sørgede for den overordnede vedligeholdelse såsom vanding, lugning og tilførsel af gødning.
For at omdanne baggårdene til unikke urbane haver har TagTomat bidraget med rådgivning og opbygning af de tre gårde med møbler og grønt liv. Fælles for baggårdene er det overordnede tema: Spiselige planter.
"Et er den fysiske ramme, men også at få medarbejderne i Meyers Madhus engageret i etableringen og den løbende pasning. At TagTomat så kommer et par gange om måneden og følger op er bare et ekstra plus." Udtaler Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus.
Men derudover er hver baggård forskellig. Første gård bliver således madhusets velkomstområde. En indbydende lounge med cortenkummer, bænke, tøndebed og selvvandende møbler. Gården får kun tilført lidt sollys, og derfor har Anne Tange, gartner hos TagTomat, valgt planter der befinder sig godt i skyggen.
Den midterste gård huser til gengæld et varmt mikroklima, hvor planter stortrives og beplantningen er varieret. Her er der bl.a. humle, æbletræ, solbær og ananassalvie, som dufter skønt og blomstrede helt indtil frosten kom i november/december. Endelig er gårdens affaldsrum afskærmet af et smart arrangement af selvvandende bede.
Og så har vi den tredje og sidste baggård, som ligger ved indgangen til Meyers Madhus. Her er der alletiders urban garden med både siddemiljøer og masser af hyggelige opholdsmuligheder omkring plantekummer i corten. Gårdhaven danner ramme om en udendørs pizzaovn og er oplagt til gæster og arrangementer. Og så tjener den som nyt opholdssted for personalet.
"Det er fedt at se vores kunde bruge vores produkter aktivt og genbruge dem i nye konstellationer til nye projekter. Og det er ekstra lækkert at se de ansatte i Merers Madhus tage ejerskab over bedene." Udtaler Mads Boserup Lauritsen, indehaver af TagTomat.
TagTomat er stolte af, at Meyers Madhus har anvendt vores opsætning til både Haven Festival og Madens Festdag i september 2017, hvor TagTomat supplerede op med hønsehus og plantekasse workshops for børnene.
Samarbejdet mellem TagTomat og Meyers Madhus er fleksibelt og frugtbart for begge parter. Mangeårige kontrakter er erstattet af aftaler, som gælder et år af gangen, så vi kan tilpasse behov, idéer og samarbejde løbende. På den måde får vi den bedste blanding af gastronomi, selvforsyning og grønne, bæredygtige omgivelser.