15.08.2018  |  Kommunikation

Fra skoven til catwalken: FSC er den foretrukne certificering for skovbaserede tekstiler

Indhold fra partner Hvad er dette?

Grønne non-profit organisationer som Canopy og FSC er førende, når det kommer til at skabe forandring i modebranchen.

Efter næsten 5 års samarbejde med over 161 brands såsom H&M, GAP, Zara og Stella McCartney har initiativet The CanopyStyleforpligtet sig til at stoppe brugen af gamle og truede skove i deres forsyningskæder, at udforske innovative fibre som f.eks. genanvendt tøj og at bidrage til at fremme fredningsinitiativer. Alle brands har peget på FSC som det foretrukne certificeringssystem. 

Fænomenet Fast fashion er kommet for at blive, og virkningerne af modeindustrien på verdens skove er muligvis ikke umiddelbart synlige. Men modebranchen har et voksende miljømæssigt fodspor, og træer bruges i dag blandt andet til at udarbejde stoffer som viskose. 

Initiativet, The CanopyStyle, har også sikret at indkøbspolitiker af træ fra producenter af rayon- og viskosefibre nu dækker mere end 70 procent af den globale rayonproduktion.

Find ud af mere om initiativet og partnerskabet her.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere