21.03.2018  |  Samfund

Fremtidens forbrugere kræver bæredygtige varer

Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvem fremtidens forbrugere er. Gruppen af forbrugere fra 18-35 år, kaldet Millennials, er en generation, der både vil være attraktive og krævende for fremtidens forbrugerkultur, viser undersøgelsen.

Fremtidens forbrugere vil forlange mere bæredygtighed, når de handler ind. Det viser en ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer, der har undersøgt gruppen af forbrugere fra 18-35 år, der populært bliver kaldt millennials.

Læs også: Bæredygtighed hitter blandt kinesiske forbrugere 

”Millennials-gruppen er godt på vej til at blive de mest attraktive, men også de mest krævende, kunder for dagligvarebutikker og fødevarevirksomheder. De skiller sig ud i deres fødevareforbrug, værdier og holdninger," siger Christie Nielsen, der er markedsanalytiker ved Landbrug & Fødevarer.

Millennials har et stærkt, etiskt værdisæt,  og det indikerer, at det er en generation, der på sigt vil udfordre forbrugerkulturen, som vi kender den i dag, vurderer organisationen. 

”Millennials har stærke værdier om bæredygtighed og stærke holdninger til forbrug. Begge dele danner et grundlæggende fundament for deres verdensbillede. Millennials har også et langt mere globalt perspektiv end den øvrige befolkning. Fx er de mere bekymrede over globale udfordringer som global opvarmning og plastik i naturen,” siger Christie Nielsen. 

Hun påpeger, at det er vigtigt at imødekomme millennials’ værdisæt på længere sigt, da de godt kan finde på at ’straffe’ produkter, de ikke mener, lever op til værdierne. En straf kan f.eks. være i form af boykot af køb af produktet i en periode, eller ved at tale negativt om produktet på sociale medier, forklarer hun.

Attraktiv målgruppe
Millennials er dog generelt en attraktiv målgruppe, fordi det er i den periode, forbrugernes vigtigste vaner og adfærd bliver dannet, vurderer organisationen.

”Millennials er også attraktive, fordi de er fremtidens børnefamilier og dermed kommende storforbrugere af dagligvarer. Derfor er det særligt vigtigt for fødevarebranchen at forstå, hvilken adfærd de har, hvilke ønsker de har til fødevarer, og hvordan de kan komme i dialog med Millennials-gruppen,” siger Christie Nielsen.

Læs også: "Jeg vil starte en revolution inden for rene fødevarer" 

Undersøgelsens resultater kommer på baggrund af et omfattende studie, der har haft til formål at afdække målgruppen 360 grader rundt. Læs undersøgelsen her (direkte download).

-JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere