11.03.2019  |  Klima, miljø og energi

FSC International modtager 1 million euro til at styrke bæredygtig skovdrift.

Indhold fra partner Hvad er dette?

FSC International modtog i denne uge 1 million euro fra den hollandske Postcode fond. Pengene skal bruges til at booste FSC’s arbejde med at udvikle nye, digitale løsninger til at sikre bæredygtig skovdrift globalt.

Det store beløb fra Postcode fonden skal FSC International mere præcist bruge til skabe løsninger igennem projektet ”Forests For All Forever”, der har fokus på at mindske risikoen for afskovning i verdens skovområder igennem ny teknologi, der øger motivationen for at drive skovene bæredygtigt hos både små og store skovejere verden over.

Afskovning og ubæredygtig brug af skovarealer er en af de største årsager til Co2-udledning, tab af biodiversitet og ødelæggelse af lokale folks levemuligheder. Bæredygtig skovdrift kan potentielt absorbere 10% af den globale Co2-udledning, estimeret for første halvdel af dette århundrede (FAO, Role of Forests in Climate Change).

”Vi annerkender alle hvor stort og akut behovet for ansvarlig skovdrift er, når det handler om at bekæmpe C02-udledning og klimaforandringer” Sagde Margriet Schreuders, Head of the Charities department of the Dutch Postcode Lottery. ”Vi tror på, at brugere af Dutch Postcode Lottery bliver glade for, at vi støtter den sag.”

”Vi er så glade for at have modtaget den her støtte fra det hollandske Postcode Lottery,” sagde Kim Karstensen, Generaldirektør i FSC. ”I to årtier har FSC bevist, at vi kan øge mængden af bæredygtig skov i verden og skabe sociale, økonomiske og miljømæssige forandringer. Men vi kan gøre meget mere og ”Forest For All Forever”- projektet kommer til at gøre netop dette. Der er akut brug for at adressere klimaforandringerne og leve op til 2030 Agendaen.

Beløbet blev officielt overdraget ved ”Goed Geld Gala” den 4. Marts 2019 i Amsterdam.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere