31.10.2017  |  Klima, miljø og energi

FSC vil styrke viden om bæredygtigt træ hos de udførende i byggeriet

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny undersøgelse foretaget af byggemarkedskæden Stark sætter fokus på bæredygtigt byggeri i Danmark. Undersøgelsen peger på, at flere små og mellemstore virksomheder støder på udfordringer, når de vil vælge bæredygtigt. Men ifølge FSC Danmark behøver et bæredygtigt valg i byggebranchen ikke at være kompliceret.


Byggemarkedskæden Stark har for nyligt offentliggjort en undersøgelse, der sætter fokus på bæredygtigt byggeri. I undersøgelsen har Stark blandt andet adspurgt 922 små og mellemstore håndværkervirksomheder, og resultaterne af undersøgelsen vidner om, at virksomhederne står overfor nogle udfordringer, når det kommer til at bygge bæredygtigt. Håndværkerne peger i undersøgelsen på, at især det administrative aspekt og manglende viden er en udfordring for dem.

Hos FSC Danmark anerkender Morten Hadsund Brodde, der er Rådgiver og Relation Manager hos FSC Danmark, at de små og mellemstore virksomheder sagtens kan stå overfor udfordringer, når det kommer til det bæredygtige valg. Men han fremhæver også, at når det gælder bæredygtigt træ, så er der allerede en løsning: 

”Det kan være meget komplekst at dokumentere, at man bruger træ fra bæredygtige skove over for ens kunder. For hvad er bæredygtigt træ, og hvordan ved man, at det træ man får kommer fra bæredygtigt drevne skove? FSC nedbringer den her kompleksitet væsentligt, da man som køber af FSC-certificerede materialer fra FSC-certificerede leverandører har sin dokumentation i hus,” siger Morten Hadsund Brodde. 

Stort udvalg af FSC-certificerede byggematerialer
Markedet for FSC-certificerede byggematerialer er modent, og det er ikke så komplekst at købe FSC-certificerede produkter, som man måske tror: 

”Når det gælder indkøb af FSC-materialer, så er det ret enkelt, uanset om man er indkøber i en stor koncern eller arbejder i en håndværksvirksomhed. Der findes et hav af FSC-certificerede byggematerialeleverandører med et stort sortiment inden for certificeret træ og med enkelt vejledning kan man finde ud af, hvordan man sikrer sig, at man får købt et FSC-certificeret produkt,”siger Morten Hadsund Brodde og henviser til FSC Danmarks online ressourceside fsc.dk/downloads.

Ønsker man som en håndværkervirksomhed at bruge FSC’s brand og varemærker i markedsføring og på salgsdokumenter, så kræver det, at man selv bliver FSC-certificeret. Her findes der flere muligheder, og en af dem er den såkaldte gruppecertificering, der kan være en billigere og administrativt nemmere løsning for mindre virksomheder. 

Viljen er til stede
I undersøgelsen foretaget af Stark svarede over halvdelen af håndværkerne i de små og mellemstore virksomheder, at de ”ofte” eller ”altid” tænker på bæredygtighed, når de skal vælge byggematerialer. Viljen og lysten til at vælge bæredygtige materialer er altså til stede blandt de adspurgte håndværkere. Denne lyst til at vælge bæredygtigt er en tendens, som Morten Hadsund Brodde kan genkende. Men FSC Danmark har en vigtig opgave i at styrke viden om bæredygtigt træ i branchen: 

”Vi bruger mange timer hver dag på at rådgive og hjælpe virksomheder, store som små, med alt inden for FSC-certificering og FSC-indkøb, og vi bliver tit booket til informationsmøder og gå-hjem-arrangementer. Vi anerkender, at der mangler viden hos de udførende i byggeriet, og vi er klar til i samarbejde med relevante leverandører og brancheorganisationer at løfte vidensniveauet omkring FSC og gøre vores oplysningsarbejde bedre,” siger Morten Hadsund Brodde.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere