24.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Case: Genanvendelse af udtjent elektronik gør en STOR forskel for miljøet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er til belastning for miljøet og klodens ressourcer, når vores mobiltelefoner skal produceres. Derfor samarbejder Danmarks Naturfredningsforening med Bilka om at indsamle gammel elektronik, så det kan blive genanvendt.

Selvom iPhonen ligger dejlig let i hånden, koster den omkring 26 kilo af jordens ressourcer at lave. Det er især plastik og metaller, der gemmer sig i telefonen, og ofte bliver de kostbare materialer liggende i skuffen længe efter, telefonen har udtjent sit formål.

Materialer bliver genanvendt i nye
Det vil Danmarks Naturfredningsforening og Bilka lave om på. Derfor har vi indgået i et samarbejde med Bilka om at indsamle danskernes gamle elektroniske apparater.

Når du har afleveret dem i butikken, vil Bilka stå for at sende dem videre, så materialerne kan blive skilt ad og genanvendt i nye produkter.

Win-win for os og miljøet
Mange af vores gamle produkter kommer heldigvis videre til en ny bruger – og bliver dermed genbrugt, men der er også meget, der bare kommer til at ligge i en skuffe.
Nu er der en god grund til at få ryddet op i skufferne, mener Sine Beuse Fauerby, miljøpolitisk rådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.
- Naturen er kilden til de ressourcer, som vi udnytter til for eksempel elektronik. Men kloden er ikke uudtømmelig. På et tidspunkt kan vi ikke forbruge i det tempo, som vi gør nu, og derfor er genanvendelse den eneste vej frem.

Overskud til fremme af cirkulære tanker
Danmarks Naturfredningsforening arbejder generelt for cirkulær økonomi, hvor mere af vores forbrug er baseret på genanvendelse og bæredygtighed.Derfor har Bilka valgt at give overskuddet fra de genanvendte apparater til Danmarks Naturfredningsforening. På den måde kommer foreningen et lille stykke videre i arbejdet for at fremme den cirkulære tænkning i Danmark.

..................................................
FAKTA:

  • Sådan gør man: Aflever den udtjente mobil, tablet eller bærbare computer i Bilkas kundeservice, så er man med til at spare på klodens ressourcer og samtidig deltager man i lodtrækningen om en helt ny Iphone 7 hvert måned. Læs mere på bilka/bilkacare.dk
  • Det indleverede elektronik destrueres og genanvendes kun i omsmeltet form. Du behøver altså ikke gøre dig besvær med at slette harddisk og nulstille osv.
  • Bilka modtager ikke hvidevarer, TV og fladskærme, stationære computere, printere og andet elektronik end ovennævnte.
  • En mobiltelefon vejer mellem 100 og 200 gram og bliver til samme mængde affald. Men der blev også brugt ressourcer og skabt affald, da telefonen og dens komponenter blev produceret. Det kaldes produkternes skjulte ressourceforbrug.
  • En mobiltelefon er årsag til et skjult ressourceforbrug på 26 kilo. Kilde: Miljøstyrelsen.

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere