14.01.2019  |  Samfund

Genbrugstrends vinder frem i Danmark

Hvis e-butikker i fremtiden vil være konkurrencedygtige, skal de få øjnene op for de mange genbrugstrends, der hitter blandt danskerne.

Siden 2016 vurderes genbrugssælgerne til at have en indkomststigning på 1,6 milliarder kroner. Det skyldes blandt andet det øgede fokus på bæredygtige og miljøvenlige tiltag, skriver retailnews.dk.

Læs også: Dobbelt så meget genbrugt it under juletræerne i år

Der blev solgt genbrugsvarer for 5,6 milliarder i 2016 og for 7,2 milliarder i 2018. Det er en stigning på 28,5 procent, og det er der flere grunde til.

Tilgængelighed og fokusskifte
Både på globalt og nationalt plan er der kommet mere fokus på klimaet, og det har påvirket danskerne forbrugsadfærd.

Derudover er det ikke længere kun de fysiske butikker, der har et bæredygtigt fokus, også internetbaserede virksomheder er kommet på banen. Forbrugerne efterspørger bæredygtige varer og handel, hvilket får virksomhederne til at konkurrerer på området.

Dertil er der kommet flere genbrugsportaler som f.eks. Tradono og Trendsales, ligesom Den Blå Avis vokser.

Læs også: Genbrug i byggebranchen

Udover at genbrug er godt for planeten, så nyder virksomhederne også godt af at reklamere for sin bæredygtighed. Det skaber nemlig god omtale, fordi kunderne er interesserede i det.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere