22.12.2018  |  Samfund

Dobbelt så meget genbrugt it under juletræerne i år

Indhold fra partner Hvad er dette?

Julesalget taler sit tydelige sprog: Genbrug er i stigende grad et aktivt tilvalg, når der købes computere, tablets og smartphones til at lægge under træet.

Julesalget taler sit tydelige sprog: Genbrug er i stigende grad et aktivt tilvalg, når der købes computere, tablets og smartphones til at lægge under træet.

Det konstaterer it-virksomheden Refurb, som opkøber, renoverer og videresælger brugt kvalitets-it.

”Vi har fordoblet julesalget af genbrugt it i år. Mere end dobbelt så mange i forhold til sidste år har været inde på vores webshop og bestille grønne julegaver i form af computere, mobiltelefoner og tablets. Det fortæller os, at de private forbrugere både har taget genbrugstanken til sig, og at de har opdaget, at genbrugt it på mange måder er et bedre alternativ til nyt it,” udtaler Peter Hove, der er medstifter af Refurb.

På vej væk fra brug-og-smid-væk
Simon Elsborg Nygaard, psykolog og videnskabelig assistent fra Psykologisk Institut på Aarhus Universitet med speciale i forbrugskultur, bekræfter, at der er kommet en øget optagethed af klima og bæredygtighed, som også spiller ind på vores forbrugsvaner.

”Det her med bare at shoppe løs er der store dele af befolkningen, som er blevet forbeholdne overfor, siger Simon Elsborg Nygaard.

Det handler i høj grad om vores identitetsopfattelse, uddyber han:

”I og med at flere mennesker – særligt store grupper af unge – begynder at blive optaget af, at bæredygtighed er vigtigt, bliver det sværere at købe ind i en brug-og-smid væk kultur. Derfor kan nogen nemmere se sig selv købe for eksempel en brugt computer, hvor de kan sige: Jeg har købt et produkt, hvor jeg både har sparet nogle penge og købt noget, som er i overensstemmelse med, at jeg er en af dem, som ønsker at gøre noget ved klimaforandringerne”.

Ikke kun julegaverne er grønne
Stigningen i køb af genbrugt it topper ikke overraskende i den travle juleindkøbsperiode. Men også på årsbasis mærker Refurb en stigende interesse for at vælge et grønt og prisvenligt alternativ, når computeren trænger til en udskiftning. 30 % flere ordrer er der således løbet ind i 2018 i forhold til 2017.

Mere fra Refurb

Refurb

https://www.refurb.dk/

Hos Refurb er vi båret af, at alle skal vinde. Derfor arbejder vi ud fra en vision om at gøre en forskel. Visionen bag Refurb er: At være holdningsdannende spydspids for grøn cirkulær økonomi inden for IT branchen for derigennem, at minimere det miljømæssige fodaftryk på verden ved at skabe en bæredygtig forretning baseret p…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere