17.05.2021  |  Strategi & ledelse

Give Steel runder en halv milliard

Indhold fra partner Hvad er dette?

Give Steel runder en halv milliard i omsætning og lander regnskabsåret 2020 med et tilfredsstillende resultat til trods for et internationalt nervøst marked, påvirket af COVID-19. Dansk producerede stålkonstruktioner er populære - også i udlandet.

En omsætning på over en halv milliard betragtes som acceptabelt set i lyset af de påvirkninger fra Covid-19, der har resulteret i et uroligt og stærkt konkurrencepræget marked med udsving på stålpriserne.

"Vi har ikke genereret det overskud vi havde budgetteret med inden Coronaen slog ned, men heldigvis er byggebranchen generelt kommet godt igennem og vi føler os privilegeret", fortæller Torben Larsen, ejer og CEO i Give Steel og fortsætter:

"Da Coronaen slog ned, holdt vi vejret men holdt fokus på driften. Vi var forberedte på det værste men har nu lukket regnskabsåret med en omsætningsrekord og en tilfredsstillende bundlinje trods pandemien, som har resulteret i et ekstremt prispresset marked. Vi har set hele byggepladser lukke ned men stadig opretholdt eksporten på trods af vanskelige adgangsforhold i Europa. Pandemien har selvfølgelig forstyrret den daglige drift og kostet penge. Men vi har fra dag 1 valgt ikke at tale om krise. I stedet har vi, med fokus og fortsat udvikling, navigeret os rimelig stabilt igennem, uden Coronaen har fået lov at fylde så meget hos os", fortæller Torben Larsen.

Tredobbelt bundlinje: Styrket CSR, klimadokumentation og investeringer i robotter

Give Steel har i 2020 samlet set styrket sin tredobbelte bundlinje, bestående af resultater for socialt ansvar, klimaaftryk og økonomisk fremtidssikring.

CSR: Virksomheden øgede i 2020 sin nominering til 39 lærlinge og har i dag 59 CSR relaterede ansættelser.

Klima: I december 2020, udgav Give Steel sin første EPD miljøvaredeklaration. Med verificerede CO2 tal kan koncernen dermed dokumentere stålkonstruktionernes klimaaftryk. Der blev i årets løb også produktudviklet på kompositbjælken GSY Beamâ, der nu kan leveres i versionen GSYâ GREEN, hvis råvare udelukkende er genbrugsstål. Endelig er der gennem året investeret i flere miljø- og energibesparende foranstaltninger, der reducerer CO2 aftrykket.

Økonomisk fremtidssikring: Her skal især nævnes investeringer i robotteknologi til fremstilling af GSYâ Beams ligesom varemærkerne GSYâ og GSY BEAMâ blev registreret i EU i 2020.

Forventninger til fremtiden

Koncernen forventer et højt aktivitetsniveau i 2021, ikke mindst i kraft af ordren til Femern, der er koncernens største til dato. Eksportraten forventes at stige som et resultat af øget konkurrencekraft med den nu tilgængelige klimadokumentation i takt med en øget tendens til bæredygtigt byggeri. Endelig vil virksomhedens sociale bundlinje i 2021 styrkes med en forventet vækst på mindst 10 lærlinge.

Give Steel beskæftiger i dag 430 medarbejdere i tre lande på 4 lokationer. Virksomheden producerer alle stålkonstruktioner i Danmark og virksomhedens 84 ingeniører arbejder fra kontorer i Brande, Aarhus og Polen. For yderligere information: Kontakt Torben Larsen, CEO, Give Steel på tlf. 40 26 44 53

Mere fra Give Steel A/S

Give Steel A/S

https://givesteel.com

Give Steel A/S er en betydende producent af stålkonstruktioner i Nordeuropa.  Alle stålkonstruktioner produceres i Danmark i et ansvarligt produktionsmiljø med hjælp fra robotteknologi. Give Steels stålkonstruktioner er EPD-deklarerede for nøjagtig angivelse af stålkonstruktionens klimaaftryk.  Virksomhedens mantra er UDVIKLING og Give Stee…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere