17.08.2020 | Strategi & ledelse
Gladsaxe kickstarter virksomheders sociale ansvar
Gladsaxes lokale virksomheder skal være socialt ansvarlige rollemodeller og samtidig have øget økonomisk vækst. Det er ambitionen med forløbet ’Kickstarter til dobbelt bundlinje’, der er et nyt samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og Den Sociale Kapitalfond.
Gladsaxe Kommunes forløb skal rådgive virksomheder i at blive frontløbere på den socialt ansvarlige bane.
Gladsaxe Kommune lancerer nu forløbet ’Kickstarter til dobbelt bundlinje’, som skal være med til at gøre en håndfuld små og mellemstore lokale virksomheder til socialt ansvarlige forbilleder.
Det sker blandt andet via skræddersyet rådgivning og forretningsudvikling. Formålet er at øge virksomhedernes omsætning og samtidig hjælpe udsatte borgere til at få foden inden for på arbejdsmarkedet.
Læs også: Gladsaxe skruer op for bæredygtige indkøb
Move Innovation er en af de lokale virksomheder, som er en del af forløbet.
”Vi har tidligere prøvet at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i vores virksomhed. Men vi har ikke været klædt ordentligt på til at håndtere det. Derfor er forløbet en kærkommen mulighed for os, og vi har fået en kanon rådgivning omkring forretningsudvikling indtil videre. Rådgivningen vil også hjælpe os til at skabe jobs uden for de kritiske funktioner, så vi kan møde de nye medarbejdere med fleksibilitet og samtidig give dem bedre rum til at løse opgaverne”, siger CEO i Move Innovation, Jørgen Ole Kjær.
Godt samarbejde mellem virksomheder og kommune
Hos Den Sociale Kapitalfond ser man gode muligheder i netop Gladsaxe.
”Gladsaxe er jo et glimrende eksempel på en kommune, der er meget lydhør og omstillingsparat i mødet med virksomhederne. Derfor har vi også haft rigtig god succes med tidligere samarbejder. I ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” bliver lokale virksomheder forretningsudviklet og skaber nye jobmuligheder for udsatte borgere, som kommunen kan gribe og rekruttere ud fra”, siger Steen Malmberg, der er partner i Den Sociale Kapitalfond.
Læs også: Fem danske byer på liste over byers 100 bedste klimaløsninger
Gladsaxes borgmester Trine Græse er også begejstret for samarbejdet mellem virksomhederne og Den Sociale Kapitalfond. Hun ser det som et bevis på, at økonomisk vækst og social ansvarlighed sagtens kan forenes.
”Jeg er glad for, at vi er en del af dette forløb. Som verdensmålskommune er det vores ambition også at sikre social bæredygtighed, og initiativer som ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” er netop et eksempel på, at der kan skabes værdi for både erhvervsliv og udsatte borgere på en og samme tid. Men det kræver, at man søger de muligheder, som fødes ud af stærke partnerskaber og har tålmodigheden til at afvente resultaterne. Og det har vi i Gladsaxe”, siger hun.
Gladsaxe er en ud af fem kommuner, som er en del af Kickstarter til dobbelt bundlinje. Forløbet er en del af flere initiativer i Gladsaxe, der har til formål at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Samfund

Nyt finansieringsprogram skal genopbygge Ukraine grønt
Massive ødelæggelser i Ukraine skaber behov for genopbygning. Nordisk finansieringsinstitution vil hjælpe med at gøre den grøn.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Samfund

Folkemødets vigtigste nyhed eller overdreven teknologitro?
Med fire innovationsmissioner og en stor pose penge er Innovationsfonden i gang med at få alle parter til at trække i samme udviklingsretning inden for grøn omstilling. Men det hele må ikke handle om teknologi.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.