17.08.2020  |  Strategi & ledelse

Gladsaxe kickstarter virksomheders sociale ansvar

Gladsaxes lokale virksomheder skal være socialt ansvarlige rollemodeller og samtidig have øget økonomisk vækst. Det er ambitionen med forløbet ’Kickstarter til dobbelt bundlinje’, der er et nyt samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og Den Sociale Kapitalfond.

Gladsaxe Kommune lancerer nu forløbet ’Kickstarter til dobbelt bundlinje’, som skal være med til at gøre en håndfuld små og mellemstore lokale virksomheder til socialt ansvarlige forbilleder.

Det sker blandt andet via skræddersyet rådgivning og forretningsudvikling. Formålet er at øge virksomhedernes omsætning og samtidig hjælpe udsatte borgere til at få foden inden for på arbejdsmarkedet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Gladsaxe skruer op for bæredygtige indkøb

Move Innovation er en af de lokale virksomheder, som er en del af forløbet.

”Vi har tidligere prøvet at få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i vores virksomhed. Men vi har ikke været klædt ordentligt på til at håndtere det. Derfor er forløbet en kærkommen mulighed for os, og vi har fået en kanon rådgivning omkring forretningsudvikling indtil videre. Rådgivningen vil også hjælpe os til at skabe jobs uden for de kritiske funktioner, så vi kan møde de nye medarbejdere med fleksibilitet og samtidig give dem bedre rum til at løse opgaverne”, siger CEO i Move Innovation, Jørgen Ole Kjær.

Godt samarbejde mellem virksomheder og kommune
Hos Den Sociale Kapitalfond ser man gode muligheder i netop Gladsaxe.

”Gladsaxe er jo et glimrende eksempel på en kommune, der er meget lydhør og omstillingsparat i mødet med virksomhederne. Derfor har vi også haft rigtig god succes med tidligere samarbejder. I ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” bliver lokale virksomheder forretningsudviklet og skaber nye jobmuligheder for udsatte borgere, som kommunen kan gribe og rekruttere ud fra”, siger Steen Malmberg, der er partner i Den Sociale Kapitalfond.

Læs også: Fem danske byer på liste over byers 100 bedste klimaløsninger

Gladsaxes borgmester Trine Græse er også begejstret for samarbejdet mellem virksomhederne og Den Sociale Kapitalfond. Hun ser det som et bevis på, at økonomisk vækst og social ansvarlighed sagtens kan forenes.

”Jeg er glad for, at vi er en del af dette forløb. Som verdensmålskommune er det vores ambition også at sikre social bæredygtighed, og initiativer som ”Kickstarter til dobbelt bundlinje” er netop et eksempel på, at der kan skabes værdi for både erhvervsliv og udsatte borgere på en og samme tid. Men det kræver, at man søger de muligheder, som fødes ud af stærke partnerskaber og har tålmodigheden til at afvente resultaterne. Og det har vi i Gladsaxe”, siger hun.

Gladsaxe er en ud af fem kommuner, som er en del af Kickstarter til dobbelt bundlinje. Forløbet er en del af flere initiativer i Gladsaxe, der har til formål at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere