Grønne tage oplever stærk vækst

Eurotag Danmark har øget både salg og omsætning af det grønne tagprodukt Derbigum. Adm. direktør Peter Kranz tilskriver politiske krav og og miljøvenlig produktion som årsagen bag.

Grønne tage efterspørges i stor stil og Aarhus-virksomheden Eurotag har øget omsætningen med næsten en tredjedel. Her ses adm. direktør Peter Kranz med tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Foto: Eurotag..

19.05.2015

CSR.dk

Aarhus-virksomheden Eurotag Danmark mærker i stor stil en omlægning til grønt byggeri, og firmaets tagprodukt Derbigum har oplevet stor vækst. Hele 64 procent flere kvadratmeter tagpap er det blevet til sammenlignet med 2013.

Det har betydet en vækst på 31 procent i omsætningen for virksomheden, der er verdens eneste forhandler af cradle-to-cradle-certificeret tagpap.

Læs også: Carlsberg Byen genanvender gamle mursten  

Adm. direktør i Eurotag Danmark Peter Kranz tror på øget vækst i grønt byggeri:

”I takt med stigende politiske krav til genanvendelighed og miljøvenlig produktion vokser efterspørgslen også efter byggematerialer, der minimerer det miljømæssige fodaftryk og ligeledes giver plus i det grønne regnskab”, siger han og fortsætter:

”Samtidig har både bygherrer, projekterende og rådgivere i stigende grad fået øjnene op for, at de politiske mål om energibesparelser og CO2-reduktion i 2020 næppe kan realiseres uden en anderledes og langsigtet økonomisk tankegang”.

Læs også: Nyt værktøj kan vurdere bæredygtigt byggeri

Eurotag har længe fokuseret på en cirkulær forretningsmodel, hvor spild skal minimeres til det yderste. For eksempel opsamler de 30 lokale tagpapentreprenører det fraskårne tagpapmateriale, som efterfølgende afhentes og sendes til fabrikken i Belgien, hvor det bearbejdes og anvendes i produktionen af ny, bæredygtig tagpap.

Resultatet er systematisk genbrug af tonsvis af tagpap-rester, samt en recirkulering af alle produkter, forklarer Peter Kranz.

”Når økonomien bliver cirkulær, stopper værdiskabelsen på produktsiden i princippet aldrig. Gamle og udslidte materialer og spild fra produktionen bliver værdifulde ressourcer, der kan anvendes i ny produktion igen og igen. Der er et stort forretningsmæssigt potentiale i at producere på denne måde”, siger han. 

-JPN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

15.11.2024CSR.dk

Klimaaktivisterne taber slaget – men vinder krigen?

15.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

EU’s øgede krav til tekstiler vil udfordre tøjbranchen

15.11.2024CSR.dk

HK’erne er blevet grønnere på jobbet

15.11.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

14.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

It-affald bliver kaldt ’den skjulte krise’ – et nyt netværk og et gratis værktøj skal nu kickstarte en genbrugsbølge

14.11.2024CSR.dk

Flere pakker leveret på el: GLS Denmark styrker omstillingen til elektriske køretøjer i samarbejde med Norlys

14.11.2024CSR.dk

Michelin sætter ny rekord med dæk lavet af 71% bæredygtige materialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V