19.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Grønne tage oplever stærk vækst

Eurotag Danmark har øget både salg og omsætning af det grønne tagprodukt Derbigum. Adm. direktør Peter Kranz tilskriver politiske krav og og miljøvenlig produktion som årsagen bag.

Aarhus-virksomheden Eurotag Danmark mærker i stor stil en omlægning til grønt byggeri, og firmaets tagprodukt Derbigum har oplevet stor vækst. Hele 64 procent flere kvadratmeter tagpap er det blevet til sammenlignet med 2013.

Det har betydet en vækst på 31 procent i omsætningen for virksomheden, der er verdens eneste forhandler af cradle-to-cradle-certificeret tagpap.

Læs også: Carlsberg Byen genanvender gamle mursten  

Adm. direktør i Eurotag Danmark Peter Kranz tror på øget vækst i grønt byggeri:

”I takt med stigende politiske krav til genanvendelighed og miljøvenlig produktion vokser efterspørgslen også efter byggematerialer, der minimerer det miljømæssige fodaftryk og ligeledes giver plus i det grønne regnskab”, siger han og fortsætter:

”Samtidig har både bygherrer, projekterende og rådgivere i stigende grad fået øjnene op for, at de politiske mål om energibesparelser og CO2-reduktion i 2020 næppe kan realiseres uden en anderledes og langsigtet økonomisk tankegang”.

Læs også: Nyt værktøj kan vurdere bæredygtigt byggeri

Eurotag har længe fokuseret på en cirkulær forretningsmodel, hvor spild skal minimeres til det yderste. For eksempel opsamler de 30 lokale tagpapentreprenører det fraskårne tagpapmateriale, som efterfølgende afhentes og sendes til fabrikken i Belgien, hvor det bearbejdes og anvendes i produktionen af ny, bæredygtig tagpap.

Resultatet er systematisk genbrug af tonsvis af tagpap-rester, samt en recirkulering af alle produkter, forklarer Peter Kranz.

”Når økonomien bliver cirkulær, stopper værdiskabelsen på produktsiden i princippet aldrig. Gamle og udslidte materialer og spild fra produktionen bliver værdifulde ressourcer, der kan anvendes i ny produktion igen og igen. Der er et stort forretningsmæssigt potentiale i at producere på denne måde”, siger han. 

-JPN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere