04.08.2014  |  Supply chain

H&M er verdens største aftager af økologisk bomuld

H&M topper, ifølge Textile Exchanges seneste rapport, Organic Cotton Market Report 2013, igen listen over verdens førende brugere af certificeret, økologisk bomuld.

Med en stigning på 29 procent siden sidste år har H&M manifisteret sin ledende position og taget endnu et vigtigt skridt mod målet om udelukkende at benytte bomuld fra mere bæredygtige kilder i 2020.

Læs også: H&M indtager Roskilde Festival i bæredygtighedens navn

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"”Med H&M’s konstant stigende efterspørgsel på økologisk bomuld, sender H&M et vigtigt signal til producenterne, samtidig med at de gør mere bæredygtig mode tilgængeligt og attraktivt for en bred målgruppe", siger managing director i Textile Exchange, LaRhea Pepper.

I 2013 var 10,8 procent af H&M’s bomuld certificeret økologisk bomuld – en fortsat stigning fra de 7,8 procent i 2012.

”"Vi er meget stolte af denne præstation og har sat et klart mål for at øge brugen af certificeret, økologisk bomuld. Det er en del af vores strategiske mål om udelukkende at bruge bomuld fra mere bæredygtige kilder i 2020", siger Henrik Lampa, H&M’s environmental sustainability manager.

Topper listen for tredje gang
H&M toppede allerede Textile Exchanges årlige rangliste i 2010 og 2011 og tog andenpladsen i 2012. Alt H&M’s økologiske bomuld er uafhængigt certificeret. Alle beklædningsgenstande, der indeholder minimum 50 procent certificeret, økologisk bomuld, er tydeligt mærket med et grønt hangtag.

”"For at nå vores ambitiøse mål skaber vi en øget efterspørgsel på certificeret, økologisk bomuld, samtidig med at vi investerer yderligere i Better Cotton og banebrydende genbrugsbomuld. Tilsammen bidrager dette til store forbedringer for mennesker og miljø, samtidig med at det giver klar, forretningsmæssig mening"”, siger Henrik Lampa.

Better Cotton er bomuld dyrket på en måde, der sigter efter at reducere belastningen på lokalmiljøet og på at forbedre levevilkårene og livskvaliteten for landmændene og deres lokalsamfund. H&M er aktivt involveret i Better Cotton Initiative (BCI).

Alene fra 2011 til 2013, investerede H&M mere end to millioner euro i BCI’s Fast Track Program, der har til formål at udstyre landmændene med den påkrævede knowhow. Indtil videre er mere end 300.000 landmænd blevet oplært. Ved udgangen af regnskabsåret 2013 udgjorde Better Cotton 5 procent af H&M’s totale bomuldsforbrug.

Læs også: H&M vinder modebranchens CSR-pris

Tidligere i år lancerede H&M de første produkter lavet af genbrugt bomuld hentet direkte fra tøj indleveret til genbrug. Dette skete et år efter, at H&M lancerede verdens første globale tøjindsamlingsordning, hvis mål er at skabe et lukket kredsløb for tekstilproduktion.

-JKK 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere