H&M er verdens største aftager af økologisk bomuld

H&M topper, ifølge Textile Exchanges seneste rapport, Organic Cotton Market Report 2013, igen listen over verdens førende brugere af certificeret, økologisk bomuld.

H&M er tilbage på toppen som verdens største aftager af økologisk bomuld til tøjproduktion..

04.08.2014

CSR.dk

"”Med H&M’s konstant stigende efterspørgsel på økologisk bomuld, sender H&M et vigtigt signal til producenterne, samtidig med at de gør mere bæredygtig mode tilgængeligt og attraktivt for en bred målgruppe", siger managing director i Textile Exchange, LaRhea Pepper.

I 2013 var 10,8 procent af H&M’s bomuld certificeret økologisk bomuld – en fortsat stigning fra de 7,8 procent i 2012.

”"Vi er meget stolte af denne præstation og har sat et klart mål for at øge brugen af certificeret, økologisk bomuld. Det er en del af vores strategiske mål om udelukkende at bruge bomuld fra mere bæredygtige kilder i 2020", siger Henrik Lampa, H&M’s environmental sustainability manager.

Topper listen for tredje gang
H&M toppede allerede Textile Exchanges årlige rangliste i 2010 og 2011 og tog andenpladsen i 2012. Alt H&M’s økologiske bomuld er uafhængigt certificeret. Alle beklædningsgenstande, der indeholder minimum 50 procent certificeret, økologisk bomuld, er tydeligt mærket med et grønt hangtag.

”"For at nå vores ambitiøse mål skaber vi en øget efterspørgsel på certificeret, økologisk bomuld, samtidig med at vi investerer yderligere i Better Cotton og banebrydende genbrugsbomuld. Tilsammen bidrager dette til store forbedringer for mennesker og miljø, samtidig med at det giver klar, forretningsmæssig mening"”, siger Henrik Lampa.

Better Cotton er bomuld dyrket på en måde, der sigter efter at reducere belastningen på lokalmiljøet og på at forbedre levevilkårene og livskvaliteten for landmændene og deres lokalsamfund. H&M er aktivt involveret i Better Cotton Initiative (BCI).

Alene fra 2011 til 2013, investerede H&M mere end to millioner euro i BCI’s Fast Track Program, der har til formål at udstyre landmændene med den påkrævede knowhow. Indtil videre er mere end 300.000 landmænd blevet oplært. Ved udgangen af regnskabsåret 2013 udgjorde Better Cotton 5 procent af H&M’s totale bomuldsforbrug.

Læs også: H&M vinder modebranchens CSR-pris

Tidligere i år lancerede H&M de første produkter lavet af genbrugt bomuld hentet direkte fra tøj indleveret til genbrug. Dette skete et år efter, at H&M lancerede verdens første globale tøjindsamlingsordning, hvis mål er at skabe et lukket kredsløb for tekstilproduktion.

-JKK 

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

24.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Produkt: Merten M-Pure CE60 Installationsmateriel – med udvalgte produkter i genbrugsmaterialer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø