18.02.2015  |  Klima, miljø og energi

Holstebro har flest grønne fiskeopdræt

Holstebro kan med sine to nye ASC-miljøcertificeringer bryste sig af at være den danske by, der har flest grønne fiskeopdræt.

Den vestjyske by Holstebro har førertrøjen på, når det gælder grønne fiskeopdræt i Danmark.

Læs også: Fisk fri for fusk

Byens fiskeopdræt Mølbak Dambrug og Ny Mølle Dambrug har netop fået det internationale miljømærke ASC, som er en garanti for, at dambrugene opfylder høje krav til arbejdsforhold, miljøansvarlighed og fiskenes sundhed. I denne uge indledes endnu en ASC-certificering i Holstebro Kommune, når Munkbro Dambrug får besøg af de officielle auditører fra certificeringsbureauet Bureau Veritas.

Mølbak Dambrug og Ny Mølle Dambrug har længe arbejdet på at få dambrugene certificeret, fortæller Peter Jessen, der er driftsleder på de to dambrug. Derfor glæder han sig nu over, at mærkningen er i hus.

"ASC-mærket er et bevis på, at vores opdræt lever op til en række høje internationale standarder, og samtlige dele af vores produktion er blevet gennemgået. Det har været et mål for os at opnå ASC-certificeringen, da vi kan mærke efterspørgslen på miljømærkede produkter fra detailledet. For et opdræt som vores er det en nødvendighed at kunne levere ASC-mærkede varer for at være med på fremtidens fødevaremarked", siger Peter Jessen.

Mange danske ASC-dambrug
De danske opdrætteres brancheorganisation Dansk Akvakultur er imponeret over omfanget danske ASC-certificeringer.

"Det danske ASC-projekt er stadigvæk nyt, og derfor er det også imponerende, at så mange dambrug allerede nu kan bryste sig af ASC-certificeringer. Certificeringsprocessen kræver et stort fodarbejde, men vi er sikre på, at arbejdet er givet godt ud. Markedet efterspørger ansvarligt producerede produkter, og det er denne efterspørgsel, som de danske dambrugere imødekommer med ASC-mærkningen af deres produkter", siger Lisbeth Plessner, chefkonsulent i Dansk Akvakultur.

Læs også: Dansk Supermarked vinker farvel til miljøbelastende rejer

Christiansminde Dambrug ved Holstebro opnåede, som det første ørreddambrug i verden, at blive ASC-certificeret i sommer. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere