21.06.2019  |  Samfund

HP klar med cirkulære investeringer

IT-virksomheden HP vil forstærke indsatsen inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi og præsenterer derfor en stribe nye tiltag i sin bæredygtighedsrapport for 2018, der netop er blevet offentliggjort. HP skabte omsætning for knap 1 mia. dollars på området sidste år.

Der skal investeres i mennesker, samfund og planeten for at forstærke indsatsen inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi, mener IT-producenten HP, der i sin bæredygtighedsrapport for 2018, der netop er blevet offentliggjort, viser en række nye tiltag på området.

Læs også: HP og IKEA melder sig ind i kampen mod plastikforurening

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Blandt andet har HP sat sig det, selskabet selv kalder et ’brancheførende mål’ om at øge mængden af genbrugsplast i sine hardwareprodukter, således at de inden 2025 skal bestå af mindst 30 procent genbrugsplast.

Målet bygger på en længerevarende strategi om at håndtere plastaffald bedre. Af bæredygtighedsrapporten fremgår det, at HP i 2018 brugte 21.250 tons genbrugsplast i sine produkter, herunder over 8.000 tons i sine pc’er og computere (en stigning på 3,5 procent fra 2017), mere end 4.700 tons i sine printere (en stigning på 280 procent fra 2017) og over 8.000 tons i originale blæk- og tonerpatroner.

På energiområdet er HP allerede opnået sin målsætning om at anvende 100 procent bæredygtig strøm i USA, og nu er målet, at al anvendt strøm globalt skal være bæredygtig i 2035.

Rapporten dokumenterer også, at HP’s bæredygtighedsprogram har skabt ny omsætning for over 972 millioner dollars (godt 6,4 mia. kr.) i løbet af 2018, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til året før. Og netop det finansielle aspekt gør tiltagene oplagte for virksomheden.

”Det er ikke blot en fin ting at gøre - det er en forretningsmæssig nødvendighed. Virksomheder, der har de bedste formål og står for mere end det de sælger, vil skabe størst værdi for kunder, aktionærer og samfundet som helhed. Sammen med vores partnere vil vi bygge videre på vores fremskridt og finde nye innovative måder at gøre dagens udfordringer til morgendagens muligheder”, siger President og CEO for HP Inc. Dion Weisler.

Mere diversitet på vej
Ud over HP’s tiltag for at skabe en mere bæredygtig verden, har tech-giganten investeret i at skabe bedre forhold for små virksomheder, minoriteter på arbejdsmarkedet og folk under uddannelse.

Desuden arbejder man på at skabe mere diversitet, hvorfor 59 procent af alle nye ansættelser i HP i løbet af 2018 er sket af medarbejdere fra såkaldt underrepræsenterede grupper. HP har desuden investeret knap 2,8 mia. kr. i små virksomheder og yderligere godt 1,5 mia. kr. i virksomheder ejet af minoriteter og kvinder.

”Fremskridt kræver, at vi genovervejer alle aspekter af vores forretning, for at finde nye måder at gøre livet bedre for alle”, siger adm. dir. hos HP Danmark, Peter Møller Kristensen, og fortsætter:

Læs også: HP om bæredygtighed: Vores leverandører skal forstå, hvorfor vi gør, som vi gør

”Vi fremstiller slidstærke højkvalitetsprodukter, hvor vi anvender genbrugsplastik som led i vores bestræbelser på at omdanne vores forretning til at skabe en mere effektiv, cirkulær- og lavemissions økonomi. Selv små fremskridt, der skaleres globalt, kan have en enorm indvirkning.”

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere