Hvad gør man, hvis man ønsker, at flere unge vælger vores vej: Man inviterer dem inden for!
Vi har før slået os sammen med 9. klasses elever fra den lokale folkeskole, Højdevangens Skole, nu har vi gjort det igen.
Denne gang i samarbejde med Unilever som produkt- og præmiesponsor og ikke mindst aktiv medspiller.
13 fredage har skolegang og klasseundervisning været udskiftet med nøglekort, kokketøj, check-in, bordopdækning og andet, der hører vores verden til. Udgangspunktet for forløbet var gastronomi og service, og 16 engagerede unge mennesker kastede sig ud i projektet med åbent sind.
De er gået til sagen med ildhu, og til trods for hårdt og til tider knap så spændende arbejde, når et uendeligt antal kg kartofler eller gulerødder skulle skrælles, var der masser af gåpåmod og brede smil hele vejen.
Praktikforløbets afslutning blev markeret med intet ringere end en Masterchefkonkurrence: Masser af forberedelse og stram tidsplan: Tre hold, tre borddækninger og tre x to vegetariske retter efter (næsten) eget valg.
Niveauet var langt over forventet, og resultatet var et meget imponeret dommerpanel. Som den ene dommer (kok) udtalte: ”Jeg er faktisk ikke sikker på, at kan jeg lave den ret lige så godt selv”.
Dagen sluttede med flere rosende ord og naturligvis uddeling af diplomer som bevis for afsluttet og velgennemført praktik.
En fremragende og stor dag for både os og de stolte unge mennesker.