25.08.2015 | Medarbejder
Hver fjerde har oplevet mobning på arbejdspladsen
Mange danskere har oplevet mobning på deres arbejde. Og omkring hver tiende har lagt sig syg en eller flere dage på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en ny undersøgelse.
Det kan være alt fra mobning fra kollegerne, som ignorerer en, eller mobning fra en chef, der aldrig siger godmorgen eller irettesætter en i plenum, siger næstformand i HK Mette Kindberg til finans.dk.
Det er langt fra alle danskere, der trives på deres arbejdsplads, viser en ny undersøgelse lavet af Epinion for fagforbundet HK.
Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op
I undersøgelsen, der er baseret på knap 2.000 webinterviews, svarer hver fjerde, at de har oplevet mobning på en arbejdsplads. Samtidig svarer godt hver tiende, at de har lagt sig syg grundet dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skriver finans.dk.
HK får dagligt henvendelser
Fagforbundet HK får også dagligt henvendelser fra medlemmer, der enten har været udsat for mobning på jobbet eller har problemer med stress.
Det kan være alt fra mobning fra kollegerne, som ignorerer en, eller mobning fra en chef, der aldrig siger godmorgen eller irettesætter en i plenum, siger næstformand i HK Mette Kindberg til finans.dk.
Stemmer overens med øvrig forskning
Tallene i undersøgelsen stemmer, ifølge arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, overens med den øvrige forskning om emnet.
Dårligt psykisk arbejdsmiljø øger risikoen for stress og depression, som igen øger risikoen for sygefravær, forklarer Malene Friis Andersen til finans.dk.
Hun mener, at et dårligt psykisk arbejdsmiljø kan skyldes manglende støtte eller anerkendelse fra kolleger og ledelsen, eller at man ikke kan sige fra eller spørge om hjælp.
Læs også: Guide dig til et bedre arbejdsmiljø
I undersøgelsen svarer 56 procent, at mistrivsel på arbejdspladsen kan skyldes en dårlig chef. 40 procent angiver, at mistrivslen kan skyldes et for stort arbejdspres, mens 38 procent mener, at det kan skyldes et dårligt forhold til kollegaerne.
-SSM
Klima, miljø og energi

Gæster på Roskilde Festival tester ny pantstation
For at gøre det lettere for festivalgæsterne at komme af med deres tomme dåser og flasker har Dansk Retursystem opsat en pantstation på Roskilde Festival, hvor det tager under et minut at få pant for omtrent 90 dåser og flasker. Et lignende pilotprojekt testes lige nu i hele landet.
Samfund

Danske virksomheder sælger stort til FN-organisationer
Danske virksomheders salg til Unicef, FN's Flygtningehøjkommissariat og andre FN-organisationer, der arbejder med globale problemer som flygtninge, fattigdom og klima, steg med knap en milliard kroner sidste år.
Strategi & ledelse

Hummel: Vores karmaaktiviteter er god branding
Gennem blandt andet sportsaktiviteter på Roskilde Festival støtter Hummel udsatte i Libanon. De sociale initiativer styrker virksomhedens brand og er derfor en god forretning, lyder det fra sportsbrandet .
Klima, miljø og energi

Mursten af cigaretskod og bil-ædende busser
Busser, der kan køre hen over biler, næste generation af træ, glas og stål, mursten af cigaretskod samt dansende turbiner uden vinger. Fælles for de innovative projekter er, at de alle er kulstofs-fattige.
Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling
Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.
Supply chain

Virksomheder deltager i projekt om kemiske fodspor
En lang række virksomheder har deltaget i en undersøgelse om kemiske fodspor i produkter og forsyningskæder. Projektet vil blandt andet hjælpe virksomheder med at mindske afhængigheden af farlige kemikalier.