25.08.2015  |  Medarbejder

Hver fjerde har oplevet mobning på arbejdspladsen

Mange danskere har oplevet mobning på deres arbejde. Og omkring hver tiende har lagt sig syg en eller flere dage på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø, viser en ny undersøgelse.

Det er langt fra alle danskere, der trives på deres arbejdsplads, viser en ny undersøgelse lavet af Epinion for fagforbundet HK.

Læs også: Dårligt arbejdsmiljø får ansatte til at sige op

I undersøgelsen, der er baseret på knap 2.000 webinterviews, svarer hver fjerde, at de har oplevet mobning på en arbejdsplads. Samtidig svarer godt hver tiende, at de har lagt sig syg grundet dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skriver finans.dk.

HK får dagligt henvendelser
Fagforbundet HK får også dagligt henvendelser fra medlemmer, der enten har været udsat for mobning på jobbet eller har problemer med stress.

”Det kan være alt fra mobning fra kollegerne, som ignorerer en, eller mobning fra en chef, der aldrig siger godmorgen eller irettesætter en i plenum”, siger næstformand i HK Mette Kindberg til finans.dk.

Stemmer overens med øvrig forskning
Tallene i undersøgelsen stemmer, ifølge arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, overens med den øvrige forskning om emnet.

”Dårligt psykisk arbejdsmiljø øger risikoen for stress og depression, som igen øger risikoen for sygefravær”, forklarer Malene Friis Andersen til finans.dk.

Hun mener, at et dårligt psykisk arbejdsmiljø kan skyldes manglende støtte eller anerkendelse fra kolleger og ledelsen, eller at man ikke kan sige fra eller spørge om hjælp.

Læs også: Guide dig til et bedre arbejdsmiljø

I undersøgelsen svarer 56 procent, at mistrivsel på arbejdspladsen kan skyldes en dårlig chef. 40 procent angiver, at mistrivslen kan skyldes et for stort arbejdspres, mens 38 procent mener, at det kan skyldes et dårligt forhold til kollegaerne.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere