18.09.2018 | Klima, miljø og energi
Case: Hvordan kan sortering af batterier i et kongres- og kulturhus bidrage til opfyldelsen af verdensmål nr. 8, 10, 13 og 17?
Indhold fra partner Hvad er dette?
I AKKC bruger vi FN’s verdensmål til at forstå de mange nuancer af bæredygtighed, og kobler dem derefter op på de muligheder, vi har for at bidrage til opnåelsen af målene.
I selv de små tiltag kan man finde guld og grønne skove
Vi har lært, at der selv igennem små tiltag er mulighed for at skubbe på den globale bæredygtige dagsorden og gøre en menneskelig, miljømæssig og økonomisk forskel. Hver gang vi formår at igangsætte et samarbejde med en organisation eller virksomhed, som har det bæredygtige for øje, er det et særligt lyspunkt for os – og det højner også i arbejdsglæden, når samarbejderne giver god mening på alle bundlinjer!
Vores samarbejde med Autismecenter Nord-Bo i forbindelse med sortering af batterier, er et godt eksempel herpå. Autismecenter Nord-Bo har til formål at skabe så gode udviklingsmuligheder for mennesker med en autismespektrumforstyrrelse som muligt.
Det er vel begrænset, hvad I kan bruge af batterier…
Det kunne man umiddelbart tro, men i AKKC bruger vi over 4000 batterier om året. Forbruget fordeles ud på flere områder, som f.eks.:
- Head-set til bl.a. kunstnere, foredrags- og oplægsholdere, keynote-speakers osv.
- Computermus og tastaturer
- LED-stearinlys til at skabe stemning for vores kunder
For at alle arrangementer kører med den størst mulige driftssikkerhed, har vi tidligere skiftet batterier efter et endt arrangement, på trods af at batterierne godt kunne holde længere. Med over 1800 arrangementer i 2017 viser et hurtigt regnestykke at brugen af batterierne hurtigt hober sig op. Det koster penge at købe batterierne ind, og det koster også at komme af med dem igen, og derudover er der et stort spild forbundet med den arbejdsgang, fordi batterierne ikke udnyttes fuldt ud.
For et par måneder siden fik vi hjælp fra en dygtig og pligtopfyldende ung mand fra Autismecenter Nord-Bo, som straks gik i krig med sortering af batterierne - og før vi vidste af det, havde han været igennem 4000 batterier (!), og ud af dem kan vi genbruge ca. 1600.
Batterierne blev opdelt i kategorierne:
- Batterier med over 80% strøm tilbage
- Batterier med mellem 60% og 80% strøm tilbage
- Batterier med mellem 40% og 60% strøm tilbage
Batterier med over 80% strøm tilbage kan bruges til længere arrangementer, og batterier med mellem 60-80% og 40-60% strøm tilbage kan bruges til personalet i AKKC på de enkelte arbejdsstationer som f.eks. til mus og tastatur samt øvrigt brug.
Vi scorer flere mål med et spark
Det kan virke simpelt og banalt, men faktum er, at vi med dette tiltag rammer flere af FN’s verdensmål. Først og fremmest får en ung mand, med masser af potentiale, mulighed for at prøve kræfter med erhvervslivet, hvor han gennem forskellige opgaver får et indblik i, hvad der får en virksomhed til køre rundt (verdensmål nr. 8 og 10). Derudover har vi reduceret vores miljømæssige aftryk gennem genbrug (verdensmål nr. 13) og tiltaget har været et samarbejde på tværs af fagligheder (verdensmål nr. 17).
I AKKC er bæredygtighed i dag et vigtigt element i vores strategi, hvorfor det for os er helt naturligt at bæredygtighed er på dagsordenen, når vi træffer beslutninger og igangsætter tiltag. Vi er bestemt ikke frelste, vi lærer hele tiden og kan altid blive bedre. Men i kraft af dette tiltag samt andre lignende bliver vi bedre dag for dag.
Klima, miljø og energi

Privatchauffør ud og hjem?
En test på et nyt samarbejde mellem NT og AKKC med en kulturbillet giver dig i marts og april mulighed for at køre med bus og tog til specialpris. Testen skal få flere udenfor Storaalborg til at nyde både transport og liveoplevelsen og samtidig gøre lidt godt for klimaet.
Indhold fra partner
Samfund

Ege Carpets og AKKC indgår stort sponsorat med fokus på bæredygtighed
Ege Carpets og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har med en aftale om et hovedsponsorat taget et nyt skridt i bæredygtighedens navn. Begge virksomheder er brands, som både i Danmark og internationalt er kendt for deres fokuserede og årelange arbejde
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sort bælte i grøn omstilling
Danmark og danske virksomheder er modne til at gå efter det sorte bælte i den grønne omstilling. Det viste den første danske klynge-konference på området NET ZERO pathways, og nu gentages den torsdag den 30. marts 2023 i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

AKKC går i grønt for at markere nyt samarbejde med Green Hub Denmark
Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) og Green Hub Denmark indgår et samarbejde, der skal sikre, at Aalborg og Nordjylland positioneres som grøn og bæredygtig event- og erhvervsdestination. Det markeres på festligste vis ved, at AKKC svøbes i grønt lys.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Stærke partnere skaber nyt forum for forretningsmuligheder i den grønne omstilling
Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), Green Hub Denmark og flere af Danmarks grønne erhvervsklynger tager action og skaber ny konference: NET ZERO pathways - Mødestedet for grønne forretningsmuligheder.
Indhold fra partner
Samfund

AKKC befæster sin bæredygtige position
AKKC har igen styrket sin grønne førerposition med ny verdensmålscertificering.
Indhold fra partner