14.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Ikea benytter Black Friday dagen til at lancere deres nye take-back system

Møbelkæden Ikea introducerer en genbrugs-service for deres kunder i november. Det bliver i første omgang England og Irland, der får mulighed for at indlevere deres brugte Ikea produkter samt købe brugte varer.

Ikea tager nu et vigtigt skridt på rejsen imod at blive en fuldt ud cirkulær og klimapositiv virksomhed senest i 2030.

Det skriver The Guardian

Den 27. November, samme dag som Black Friday, lancerer møbelkæden nemlig et nyt initiativ kaldet 'The Buy Back Initiative', som giver kunderne mulighed for at indlevere deres brugte Ikea møbler, som derefter kan få nyt liv hos andre kunder eller i sidste ende genanvendes til nye møbler.

Læs også: Ikea tager hjerteblod i brug for at hjælpe klimaet

Møblerne ombyttes til en voucher, der kan bruges i Ikea. Kunden vil kunne modtage 50% af varens originale pris, hvis den indleverede vare er i god stand. Initiativet søsættes i første omgang i England og Irland. Testforløb har allerede kørt i mere end et år i Edinburgh og Glasgow, og nu udbreder Ikea altså denne service til andre butikker.

Foruden genbrugsinitiativet tilbyder Ikea enkelte steder også udlejning af møbler. 

- MT

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere