06.09.2019  |  Strategi & ledelse

Industriens Pension investerer stort i bæredygtighed

Med en ny investering på 1,5 mia. kr. i bæredygtige selskaber fortsætter Industriens Pension udbygningen af klimavenlige og socialt ansvarlige produkter. ”Gode afkast og investeringer i bæredygtige selskaber går ofte hånd i hånd”, lyder det fra pensionskassen.

Industriens Pension foretager endnu en stor investering i selskaber, der scorer højt på bæredygtighed, social ansvarlighed og god selskabsledelse. Det sker med en indsprøjtning på 1,5 mia. kr. i fonden LGT Sustainable Equity Global, der de seneste mange år har opnået attraktive afkast ved at investere i selskaber, der dels har en lav miljøbelastning, og dels tager et stort socialt ansvar og har en sund governancekultur.

Læs også: MP Pension ekskluderer verdens ti største olieselskaber

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der er rigtig meget data, der viser, at selskaber, som fokuserer på bæredygtighed, ofte har en konkurrencemæssig fordel på lang sigt. Det er vores klare vurdering, at gode afkast og investeringer i bæredygtige selskaber ofte går ofte hånd i hånd, hvis de varetages af dygtige forvaltere. Derfor forventer vi også attraktive afkast fra vores nye investering hos LGT”, siger chef for noterede investeringer i Industriens Pension, Peter Lindegaard.

LGT måler selskabernes bæredygtighed ved hjælp af en række forskellige datakilder, der kan kvantificere og sammenligne selskabernes miljøbelastning, sociale ansvar og governancekultur, og kun selskaber med en score i top på disse områder kommer i betragtning.

Derudover fokuserer LGT på finansielt solide selskaber med en lav gældsætning og en vækstorienteret forretningsmodel.

Industriens Pension har i mange år udbygget sine grønne investeringer, og en ekstern analyse af pensionsselskabets aktieportefølje har vist, at porteføljens miljø- og klimaaftryk ligger omkring 20 procent under et tilsvarende aftryk fra det globale aktiemarked generelt.

Læs også: ATP satser på grønne investeringer - eksempelvis batterier til elbiler

En ny opgørelse viser samtidig, at selskabet, der er blandt Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskaber med over 400.000 medlem­mer, har investeret over 10 mia. kr. i grøn energi og selskaber med vedvarende energi som det bærende forretningsben. De samlede investeringer udgør omkring 180 mia. kr.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere