29.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Innovationsfonden vil sikre hurtig bæredygtig omstilling med ny strategi

Hvis Danmark skal nå at blive 100 procent uafhængig af fossile brændsler i 2050, skal der opfindes nye teknologier. Derfor har Innovationsfonden gentænkt sin strategi for forskningsbevillinger.

Innovationsfonden ændrer kursen i deres forskningsbevillinger, for at imødekomme Danmarks ønske om at være 100 procent uafhængig af fossilt brændstof i 2050. Det skriver sciencereport.dk.

De har nu defineret en ny strategi for deres bevillinger Den er lavet i tæt samarbejde med universiteter og virksomheder og tager afsæt i FN’s 17 verdensmål.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Ørsted lanciere hidtil største undersøgelse af holdninger til grøn energi

Det er særligt i energisektoren den nye strategi vil blive tydelig, hvor målet er at løse samfundets klimaproblem, ifølge fonden. Ambitionen er at styrke den strategiske forskning på energiområdet, øge innovationskraften i den danske energisektor og medvirke til udvikling af radikalt nye løsninger til fremtidens energisystem.

”I Innovationsfonden har vi fokus på at hjælpe til med at finde løsninger på nogle af de mange problemer, som verden står overfor. Vi har taget FN’s verdensmål for bæredygtig energi og kogt det ned til en investeringsstrategi, som gennem forskningsbevillinger hjælper til med at løse problemerne i Danmark,” forklarer direktør for Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen til sciencereport.dk.

Målet er at accelerere forskningen på energiområdet, så nye energiteknologier udvikles hurtigere. Herunder en løsning på hvordan vindenergi kan lagres til når det ikke blæser.

”Vi vil meget gerne have, at når man i 2050 ser tilbage på i dag og kigger på, hvordan vi lykkedes med at komme i mål med vores energi-ambitioner, ser man også det bidrag, som Innovationsfonden kom med,” siger Peter Høngaard Andersen til sciencereport.dk.

Læs også: Ikea i bæredygtig omstilling: eldrevne køretøjer til varelevering 

Innovationsfonden mener også, at den bæredygtige strategi er en sund forretning, som både klimaet og pengekassen får gavn af. 

"Det er klart, at løsninger på energiområdet er en kæmpe global forretning, som vi gerne ser, at Danmark tager en stor del af. Det indgår også klart i vores strategiske overvejelser, når vi snakker bevillinger til forskningsprojekter. Vores forskningsprojekter skal Danmark som land gerne kunne kommercialisere på," forklarer Peter Høngaard Andersen.

Strategien gælder frem til 2020 og kan downloades her.

Innovationsfonden ligger under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har til formål at give tilskud til udvikling af viden og teknologi.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere