22.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Innovationspris skal nedbringe plastaffald i havet

Ellen MacArthur Foundation og Prinsen af Wales' internationale bæredygtighedsenhed har netop lanceret en innovationspris, der skal få aktører til at tænke bæredygtigt, når det kommer til at undgå plastaffald i havet.

I samarbejde med Prinsen af Wales’ internationale bæredygtighedsenhed lancerede Ellen MacArthur Foundation den 18. maj New Plastics Economy Innovation Prize.

Læs også: Cirkulære tanker fra bæredygtige brands

Prisen, der er på to mio. dollars (12 millioner danske kroner), er finansieret af Wendy Schmidt, der er Lead Philantrophic Partner i New Plastics Economy Initiative, og gives til dem, der kan komme med de bedste idéer til, hvordan man holder plastic væk fra verdens oceaner.

Den voksende mængde af plast i verdenshavene er et stort problem, og derfor opfordres innovatører, designere, forskere og iværksættere til at bidrage med al den viden, der kan afhjælpe problemet.

Fordobling af efterspørgsel på plast
Ifølge Ellen MacArthur Foundation forventes efterspørgslen efter plastprodukter at blive fordoblet i løbet af de næste 20 år. Og hvis der ikke bliver foretaget markante ændringer, kan der være mere plastik end fisk i verdens have inden 2050:

”Efter 40 års indsats er kun 14 procent af plastemballagen samlet til genanvendelse. Hvis vi ønsker at ændre på dette, skal vi fundamentalt genoverveje den måde, vi fremstiller og bruger plast på”, siger Dame Ellen MacArthur og fortsætter:

”Vi har brug for bedre materialer, smarte produktdesigns og cirkulære forretningsmodeller. Derfor lancerer vi innovationsprisen New Plastic Economy, der opfordrer innovatører, designere, forskere og iværksættere til at hjælpe med at skabe et plastsystem, der virker”.

Læs også: Nyt initiativ skal sikre mere plastikgenbrug

For at kunne nå målet om at fjerne plastemballageaffald fra verdens have er prisen sammensat af to parallelle udfordringer:

  • En seks millioner kroners Circular Design Challenge, der opfordrer indbydere til at genoverveje, hvordan vi kan få produkter til mennesker uden at generere plastaffald.
  • En seks millioner kroners Circular Materials Challenge, der søger måder, hvorpå man kan gøre alle plastemballager genanvendelige.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere