21.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Innovativt alternativ til take-away engangsemballage

Kleen hub har designet en revolutionær service, der gør bæredygtig emballage til et nemt og bekvemt alternativ for restauranter og deres kunder.

Via en smartphone-app gør kleen hub det muligt for restauranter at udlåne genbrugelige take-away bokse til deres kunder uden opkrævning af depositum og uden bekymring for, hvorvidt de bliver returneret. Appen sporer alle transaktioner og gør det muligt for kunder at låne boksene i op til 10 dage gratis. Boksene kan returneres til enhver tilknyttet restaurant, hvorefter de bliver vasket, inden de cirkulerer videre.

Kleen hub boksen i rustfrit stål er designet til at kunne indeholde det meste indenfor take-away mad, alt imens den har et elegant design og er nem at gøre ren. Sammenlignet med engangsemballage har boksene en væsentlig lavere miljøpåvirkning, da de kan genbruges hundredevis af gange. Virksomheden vurderer, at i en enkelt kleen hub boks’ levetid, kan der spares op til 134 kg CO2, mens mængden af skrald bliver reduceret.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Mere end 1.5 mio pant-fri dåser det seneste år: Lidl Danmark ønsker politisk løsning på pantfri emballage

“Folk er begyndt at indse, at selv et simpelt take-away måltid skader miljøet. Vores service er en løsning på den stigende bekymring samtidig med at være økonomisk overkommelig for restauranter,” siger Giuseppe Lanzafame, medstifter af kleen hub.


Kleen hub kommer til live på et vigtigt tidspunkt for miljøet. Københavns 2025 klimaplan har en ambitiøs målsætning om at gøre hovedstaden CO2-neutral. Samtidig er der i EU som helhed planer om at forbyde skadeligt plastik.

Global Compact Network Danmark har for nylig tilføjet kleen hub til deres projekt: Verdensmål i Værdikæden, som har til mål at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Dette ser kleen hub som en mulighed, der kan fremskynde deres udvikling og udbrede deres netværk i den danske fødevareindustri.
    
Den danske miljøorganisation Plastic Change har også fået øjnene op for kleen hub. Administrerende direktør for Plastic Change Louise Lerche-Gredal, siger: “Det danske pantsystem har gjort danskerne velkendte med retursystemer, og nu er det tid til at tage det et skridt videre og ind i take-away industrien. 

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere