19.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Investeringsfonde lægger i stigende grad vægt på bæredygtighed

Det globale fokus på klima får europæiske investeringsforeninger til at satse på bæredygtighed – og danskernes private investeringer følger trop.

I første halvdel af 2018 blev der investeret omkring 240 mio. kroner i europæiske bæredygtige fonde, det svarer til cirka 21 procent af alle nye investeringer, ifølge en opgørelse fra Morningstar.

Klima, bæredygtighed og grøn energi er på alles læber, og investorerne er med på vognen. I Europa er investeringsforeningerne opmærksomme på de skærpede krav fra investorerne og som følge heraf, vil de fokusere på at vælge de mest bæredygtige og ansvarlige investeringer. Det skriver finans.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Bevægelsen over mod ansvarlige investeringer er en af de største megatrends i Europa lige nu”, siger Mette Harbo Bossow, der står i spidsen for Sparindex, til finans.dk.

Læs også: Selvom grøn energi vinder over sort er det ikke nok

Presset kommer ikke til at blive mindre i de kommende år. F.eks. ønsker EU en definition af grønne investeringer, så fondene om få år at bør kunne redegøre præcis for, hvordan de arbejder med bæredygtighed, og hvad effekten er på porteføljen, ligesom de ønsker, at kunder om få år skal spørges til deres grønne profil såvel som til deres risikovillighed, før de investerer.

Kapitalforvalterne udvider 
Fokus i investeringerne er også på vej fra at handle om frasalg og sortlistning til fokus på risiko inden for ESG (environment, social og governance) og god bæredygtighedsperformance som en indikator på forventet højere afkast. 

Det er afgørende for os, at investorerne mener, vi gør tingene ordentligt. Vi kommer som andre til at købe ESG rating fra forskellige udbydere og bruge det i investeringsprocessen, men vi vil længere ned i tallene, så vi kan dokumentere overfor vore kunder, hvad valget af den ene virksomhed frem for den anden betyder for afkast, impact og risici,« siger direktør Robert Mikkelstrup Danske Invest til finans.dk. Danske Invest har i dag 13-14 mand dedikeret til ESG mod 2 for 2-3 år siden.

Han suppleres af direktør Lars Bo Bertram fra Bankinvest, som siger: 

”Vi inddrager nu ESG – arbejdet med miljø, sociale forhold og governance - i alle vores fonde. Når porteføljemanagerne har en bruttoliste af interessante selskaber, bliver de kørt igennem et ESG filter, hvilket giver os mulighed for at vælge blandt de bedste virksomheder."

Rådgivere mangler værktøjer til private
I Danmark kommer efterspørgslen især fra pensionskasser, kommuner og andre institutionelle investorer, men de private investorer Ifølge finans.dk er interesserede men usikre. 

Læs også: Miljøeksperter i opråb til regeringen: forkert omregningspris sænker grønne investeringer

”Jeg tror, at en af forklaringerne på, at de private ikke er helt med, er, at rådgiverne især i bankerne mangler viden, brugbare værktøjer og en reel palet af bæredygtige produkter”, siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, partner i Dannebrog Invest, til finans.dk.

-SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere