08.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Jaguar Land Rover dropper benzinbilen fra 2020

Fremtiden er elektrisk for britiske Jaguar Land Rover, der fra 2020 kun vil producere el- og hybridbiler. Og så vil producenten gøre sit forbrug af aluminium cirkulært.

En tur i en Jaguar eller en Land Rover, to af Storbritanniens mest klassiske bilmærker, bliver en mere miljøvenlig oplevelse inden længe. Fra 2020 vil producenten af de to højtprofilerede brands, JLR, nemlig kun producere el- og hybridbiler, og det på trods af, at man ikke har en eneste af slagsen på gaden i dag.

Læs også: Alle Volvo-biler bliver elektriske fra 2019

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Hver eneste nye Jaguar Land Rover vil være elektrificeret fra 2020, hvilket vil give vores kunder endnu flere valgmuligheder. Vi vil introducere et portfolio af elektriske produkter på tværs af hele vores udvalg, og på den måde omfatte både fuldt elektriske, plug-in-hybrider og mild-hybrid-køretøjer. Vores første fuldt elektriske SUV, Jaguar I-PACE, bliver sat til salg næste år”, siger JLR’s chief executive, Ralf Speth, i en pressemeddelelse.

Udover I-PACE’en barsler JLR også med en elektrisk version af den ikoniske E-type, der med en fuldt elektrificeret drivline vil kunne rykke fra 0-100 på 5,5 sekunder. Uden begrænsningerne fra en klassisk forbrændingsmotor som ’forstyrrelse’ kan designerne bag den nye E-type trække nye linjer omkring karosseri, bagagerum etc., skriver JLR videre.

Lukket kredsløb for aluminium
Og netop karosseriet – eller rettere sagt produktionen af det – er et andet område, der står over for en fornyelse i de kommende år. JLR har således annonceret en udvidelse af sit snart 10 år gamle REALCAR-program, der handler om genbrug af aluminium i fremstillingsprocessen.

Med et budget på to mio. pund (godt 18 mio. kr.) skal det nye Reality-projekt bygge videre på Realcar og sørge for, at der kommer endnu mere genbrugsaluminium ind i JLR’s produktionskæde. Det er en forholdsvis kompliceret sorteringsproces, der skal opgraderes yderligere, men gevinsterne er også til at få øje på; recirkuleret aluminium kræver således op md 95 procent mindre energi en nyproduktion.

Læs også: Samarbejde bag cirkulær succes

Derudover vil denne cirkulære model også reducere JLR’s miljøaftryk, ligesom det vil spare koncernen for udgifter til sourcing af råmaterialer. Indtil videre er målet at hæve andelen af genbrugsaluminium i en fabriksny Jaguar eller Land Rover til 75 procent i løbet af de næste tre år.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere