Jysk plastprojekt skaber massiv interesse

Et EU-finansieret plastprojekt i Vejle, der skal undersøge og udvikle løsninger på verdens plast-problemer, har fået overvældende opmærksomhed fra byens lokale befolkning,

Reflow-projektet i Vejle skal være med til at oplyse borgerne om korrekt affaldssortering og genanvendelse af plastik..

06.01.2020

CSR.dk

Med plastprojektet Reflow er man i fuld gang med at udvikle og finde metoder til at kunne reducere, genanvende og genbruge plastik, så det ikke skader og forurener naturen.

Projektet, der har til huse i Vejles vestby, har siden dets opstart for et halvt år siden, fået overvældende interesse fra de lokale borgere.

Læs også: ”Man kan komme til at bruge mange ressourcer på noget, der ikke virker”

”Jeg er blevet kontaktet af så mange mennesker, som gerne vil være en del af projektet. Det er helt almindelige borgere, der har taget sagen i egen hånd og er begyndt af granulere plastik og smelte det om hjemme hos sig selv. Det er et område, som virkelig ligger folk på sinde”, siger Ann Louise Slot, projektkoordinator i Reflow.

Reflow har to overordnede mål. Det første er at øge den lokale befolknings viden om plastiksortering og vigtigheden af dette. Det andet er at skabe og udvikle nye idéer og prototyper, som kan give inspiration til andre byer i Danmark og internationalt.

Oplysning er vejen frem
Projektets første fase afvikles på syv lokationer. Hos ABB-boligforeningen i Vestbyen kaldet Den Gamle Gård undersøges og analyseres der fx på, hvilke typer plastik borgerne smider ud.

Information om sortering og bedre genanvendelse er omdrejningspunkter i projektet, og kan vise sig for at være en udfordring, da der findes flere typer af plastik.

”Det kan være rigtig svært at gennemskue for forbrugeren, om det er plastik, som kan genanvendes eller ej. Det skal helst være rene fraktioner, men tag for eksempel en kødpakke, den består af flere forskellige typer sammensat plast og er derfor ikke ren. Det er derfor også enormt vigtigt, at plastindustrien er begyndt at undersøge løsninger til, hvordan vi får renere fraktioner”, siger Ann Louise Slot.

Nøglen til forandring er mennesker
Borgernes deltagelse og engagement er essentielt for, at Reflow-projektet kan blive en succes. I 2020 er flere workshops planlagt i FabLab i Spinderihallerne, hvor man har mulighed for at knuse plastik, smelte det om og afprøve eksperimenter med bioplast.

”Det er mennesker, som driver forandringerne og vi skal være med til at give folk en bevidsthed, så vi bedre kan tage bæredygtige valg. Det er fuldstændig afgørende for projektet, at vi har ildsjæle som Tove Knudsen fra Den Gamle Gård. Hun spreder viden om affaldssortering i sit lokalområde og gør en stor forskel for, at vi ændrer vaner”, fortæller Ann Louise Slot.

Læs også: Flying Tiger afgiver grønt plastikløfte

Reflow-projektet havde opstart den 1. juni 2019 og skal med en finansiering på 3,8 millioner kroner vare indtil 2022.  

- HL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

06.11.2024CSR.dk

Imponerende reduktion i udledninger i EU i 2023

06.11.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Vi kan løfte mere natur sammen, end vi tror

05.11.2024Plastic Change

Sponseret

Plastic Change bliver partner i europæisk projekt for at reducere affald

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

04.11.2024Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: TekTalk med live demo af nyt Spacelogic KNX hybridmodul

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

11.11.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus