Jysk plastprojekt skaber massiv interesse

Et EU-finansieret plastprojekt i Vejle, der skal undersøge og udvikle løsninger på verdens plast-problemer, har fået overvældende opmærksomhed fra byens lokale befolkning,

Reflow-projektet i Vejle skal være med til at oplyse borgerne om korrekt affaldssortering og genanvendelse af plastik..

06.01.2020

CSR.dk

Med plastprojektet Reflow er man i fuld gang med at udvikle og finde metoder til at kunne reducere, genanvende og genbruge plastik, så det ikke skader og forurener naturen.

Projektet, der har til huse i Vejles vestby, har siden dets opstart for et halvt år siden, fået overvældende interesse fra de lokale borgere.

Læs også: ”Man kan komme til at bruge mange ressourcer på noget, der ikke virker”

”Jeg er blevet kontaktet af så mange mennesker, som gerne vil være en del af projektet. Det er helt almindelige borgere, der har taget sagen i egen hånd og er begyndt af granulere plastik og smelte det om hjemme hos sig selv. Det er et område, som virkelig ligger folk på sinde”, siger Ann Louise Slot, projektkoordinator i Reflow.

Reflow har to overordnede mål. Det første er at øge den lokale befolknings viden om plastiksortering og vigtigheden af dette. Det andet er at skabe og udvikle nye idéer og prototyper, som kan give inspiration til andre byer i Danmark og internationalt.

Oplysning er vejen frem
Projektets første fase afvikles på syv lokationer. Hos ABB-boligforeningen i Vestbyen kaldet Den Gamle Gård undersøges og analyseres der fx på, hvilke typer plastik borgerne smider ud.

Information om sortering og bedre genanvendelse er omdrejningspunkter i projektet, og kan vise sig for at være en udfordring, da der findes flere typer af plastik.

”Det kan være rigtig svært at gennemskue for forbrugeren, om det er plastik, som kan genanvendes eller ej. Det skal helst være rene fraktioner, men tag for eksempel en kødpakke, den består af flere forskellige typer sammensat plast og er derfor ikke ren. Det er derfor også enormt vigtigt, at plastindustrien er begyndt at undersøge løsninger til, hvordan vi får renere fraktioner”, siger Ann Louise Slot.

Nøglen til forandring er mennesker
Borgernes deltagelse og engagement er essentielt for, at Reflow-projektet kan blive en succes. I 2020 er flere workshops planlagt i FabLab i Spinderihallerne, hvor man har mulighed for at knuse plastik, smelte det om og afprøve eksperimenter med bioplast.

”Det er mennesker, som driver forandringerne og vi skal være med til at give folk en bevidsthed, så vi bedre kan tage bæredygtige valg. Det er fuldstændig afgørende for projektet, at vi har ildsjæle som Tove Knudsen fra Den Gamle Gård. Hun spreder viden om affaldssortering i sit lokalområde og gør en stor forskel for, at vi ændrer vaner”, fortæller Ann Louise Slot.

Læs også: Flying Tiger afgiver grønt plastikløfte

Reflow-projektet havde opstart den 1. juni 2019 og skal med en finansiering på 3,8 millioner kroner vare indtil 2022.  

- HL

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

20.12.2024Slow A/S

Sponseret

Hvorfor kalder vi kaffe for "Java"? Og andre sjove kælenavne

20.12.2024CSR.dk

Realdania bag ny indsats for cirkulært byggeri i Danmark

19.12.2024CSR.dk

Nyt studie belyser sociale mediers miljøbelastning

19.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea er kåret til europæisk klimaleder for tredje år i træk

19.12.2024SustainBusiness

Sponseret

Et kig ud i fremtiden med Sebastian Mernild

19.12.2024Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Bønner fra kaffens verden

18.12.2024CSR.dk

Klimakredit-diskussionen er langt fra slut

17.12.2024CSR.dk

’Verdens Bedste Indkøber 2024’ er hædret for sit fokus på bæredygtighed

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams