Jysk plastprojekt skaber massiv interesse

Et EU-finansieret plastprojekt i Vejle, der skal undersøge og udvikle løsninger på verdens plast-problemer, har fået overvældende opmærksomhed fra byens lokale befolkning,

Reflow-projektet i Vejle skal være med til at oplyse borgerne om korrekt affaldssortering og genanvendelse af plastik..

06.01.2020

CSR.dk

Med plastprojektet Reflow er man i fuld gang med at udvikle og finde metoder til at kunne reducere, genanvende og genbruge plastik, så det ikke skader og forurener naturen.

Projektet, der har til huse i Vejles vestby, har siden dets opstart for et halvt år siden, fået overvældende interesse fra de lokale borgere.

Læs også: ”Man kan komme til at bruge mange ressourcer på noget, der ikke virker”

”Jeg er blevet kontaktet af så mange mennesker, som gerne vil være en del af projektet. Det er helt almindelige borgere, der har taget sagen i egen hånd og er begyndt af granulere plastik og smelte det om hjemme hos sig selv. Det er et område, som virkelig ligger folk på sinde”, siger Ann Louise Slot, projektkoordinator i Reflow.

Reflow har to overordnede mål. Det første er at øge den lokale befolknings viden om plastiksortering og vigtigheden af dette. Det andet er at skabe og udvikle nye idéer og prototyper, som kan give inspiration til andre byer i Danmark og internationalt.

Oplysning er vejen frem
Projektets første fase afvikles på syv lokationer. Hos ABB-boligforeningen i Vestbyen kaldet Den Gamle Gård undersøges og analyseres der fx på, hvilke typer plastik borgerne smider ud.

Information om sortering og bedre genanvendelse er omdrejningspunkter i projektet, og kan vise sig for at være en udfordring, da der findes flere typer af plastik.

”Det kan være rigtig svært at gennemskue for forbrugeren, om det er plastik, som kan genanvendes eller ej. Det skal helst være rene fraktioner, men tag for eksempel en kødpakke, den består af flere forskellige typer sammensat plast og er derfor ikke ren. Det er derfor også enormt vigtigt, at plastindustrien er begyndt at undersøge løsninger til, hvordan vi får renere fraktioner”, siger Ann Louise Slot.

Nøglen til forandring er mennesker
Borgernes deltagelse og engagement er essentielt for, at Reflow-projektet kan blive en succes. I 2020 er flere workshops planlagt i FabLab i Spinderihallerne, hvor man har mulighed for at knuse plastik, smelte det om og afprøve eksperimenter med bioplast.

”Det er mennesker, som driver forandringerne og vi skal være med til at give folk en bevidsthed, så vi bedre kan tage bæredygtige valg. Det er fuldstændig afgørende for projektet, at vi har ildsjæle som Tove Knudsen fra Den Gamle Gård. Hun spreder viden om affaldssortering i sit lokalområde og gør en stor forskel for, at vi ændrer vaner”, fortæller Ann Louise Slot.

Læs også: Flying Tiger afgiver grønt plastikløfte

Reflow-projektet havde opstart den 1. juni 2019 og skal med en finansiering på 3,8 millioner kroner vare indtil 2022.  

- HL

Dansk Standard

Sponseret

Global standard for bæredygtighed i event-, møde-, sports- og oplevelsesbranchen nu på dansk.

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

04.02.2025CSR.dk

Trecifret millionbeløb skal gøre Danmark til epicenter for cirkulær produktion

04.02.2025Freehand Coffee Company A/S

Sponseret

Kan du ikke se skoven for bare træer

04.02.2025CSR.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar om CBAM

03.02.20252CTRL APS

Sponseret

KNX intelligent lysstyring – fremtiden for nybyggeri

03.02.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Vejen til langtidsholdbare arbejdspladser

03.02.2025Lundgreen ApS / MiniMax

Sponseret

Nyt blødgøringsanlæg i DK – kører uden strøm, af 62% genanvendt plast, fjerner ALT kalk

03.02.2025LindCor ApS

Sponseret

Syv TOTO toiletter klarer 2.000 gæster på vild natklub i KBH

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

27.01.2025

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybrid - Efterår 2024

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart november 2024.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Dakofa
Webinar
GRATIS webinar om Biobaserede Byggematerialer - udfordringer og muligheder

Strammere klimakrav og ønske om flere fornybare ressourcer i byggeriet giver mulighed for at øge efterspørgslen efter biobaserede byggematerialer. På dette seminar vil vi få et indblik i, hvilke udfordringer og muligheder der er ved at udvikle og anvende biobaserede byggematerialer i byggeriet.

Dato

04.02.2025

Tid

12:30

Sted

Online / Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

05.02.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Introduktion til UN Global Compact Network Denmark

Vil du høre mere om Global Compact, de Ti Principper og verdensmålene? Er jeres virksomhed endnu ikke tilsluttet Global Compact, og har du interesse for, hvordan man kan komme i gang med at arbejde med ansvarlig virksomhedsledelse? Så tilmeld dig vores webinar om UN Global Compact og ESG-værktøjer og bliv klogere på hvad vi kan tilbyde din virksomhed!

Dato

05.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Understand the new ISO requirements on climate change

In February 2024, the International Accreditation Forum (IAF) and the International Organization for Standardization (ISO) published changes to several management standards, including ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001, ISO 22000 and ISO 55001, which means that certified companies must now take climate change into consideration.

Dato

05.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online