22.08.2019  |  Samfund

København og Århus nedsætter kødforbruget i offentlige køkkener

Kødproduktion belaster klimaet. Nu vil landets to største kommuner skærer ned for forbruget i kommunens køkkener.

Århus kommune vedtog før sommerferien planner om at reducere indkøbte fødevare med 25 procent inden 2024. Ligeledes har Københavns kommune i denne måned offentliggjort en ny mad- og måltidsstrategi, der skal gøres institutionerne sundere og grønnere.

Læs også: TUI fjerner rødt kød fra flyets menukortet

”Det et utroligt glædeligt, at de to største kommuner har taget de her skridt. Det er et vigtigt signal til resten af landet og resten af verden”, siger klima- og energirådgiver i Greenpeace Tarjei Haaland, til Ritzau.

Kommunernes offentlige køkkener laver mad til eksempelvis skolebørn og ældre på plejehjemmene. Begrænsningen af kødet betyder, at der i stedet for vil blive skruet op for plantebaseret kost. Dermed ikke sagt, at kød bliver helt udelukket.

Sundere børn, unge og ældre
”Vi sikrer endnu sundere måltider og mere økologi til byens børn, unge og ældre. Samtidig mindsker vi kommunens madspild og klimaaftryk. Det er jeg glad og stolt over. København skal gå forrest på den grønne dagsorden – også på madområdet. Det gavner københavnerne og inspirerer resten af verden til en grønnere retning,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavns nye madstrategi har fokus på madens kvalitet, på ernæring og sundhed og på styrkelse af sociale fællesskaber, trivsel og god madkultur blandt børn, unge og ældre københavnere.

Læs også: Danish Crown skifter 55 millioner kødbakker ud

Derfor skal der skabes flere fællesspisninger på skoler og plejehjem, de sunde mellemmåltider i fritidstilbud og klubber skal opprioriteres og kommunale medarbejdere skal have sundere madordninger, lyder det fra kommunen.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere