11.11.2009  |  Strategi & ledelse

Kød- og fiskeaffald i forsyningskæden skal måles

Ny forskning skal for første gang påvise mængden af kød- og fiskeaffald, samt emballage hertil, der ender som affald i den britiske detailhandels forsyningskæde.

Forskningen, der skal ledes af WRAP (Waste and Resources Action Programme) og Envirowise, skal afdække, hvordan man kan reducere affaldet for at opnå besparelser og miljømæssige fordele for de virksomheder, der deltager. WRAP og Envirowise planlægger at udvikle detaljerede ressourcekort til at identificere mængden af fødevarer og emballage, samt hvor det opstår. De to organisationer tilskynder virksomheder til at deltage, så man kan indsamle præcise og opdatereder informationer. Data vil blive indsamlet omkring fjerkræ, okse-, lamme- og svinekød i kødkategorien, mens tyve typer af fisk inden for fiskesektoren skal under luppen. Dataene indsamles langs hele UK’s forsyningskæde for engros- og detailsalg. Projektet vil også se nærmere på mængden af forbrugt vand, samt kulstofforbruget i forbindelse med affaldet samt dets økonomiske værdi. WRAP og Envirowise håber, at resultaterne vil gavne de deltagende virksomheder og den bredere industri ved at identificere de vigtigste områder, hvor ressourcer kan anvendes mere effektivt og affald kan forhindres.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere