Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

Det er tredje år i træk, NGUVU udarbejder en impact-rapport. Her gennemgår kaffevirksomheden alle sine initiativer i Kenya, der er med til at sikre, at kvindelige kaffebønder kan arbejde sig over fattigdomsgrænsen.

Giovana er en af kvinderne, der er med i NGUVU's kaffekoncept i Kenya.. Foto: NGUVU

06.11.2023

Sponseret

Rune Sandholt, NGUVU

NGUVU arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya. Helt konkret 199 kvinder, der tidligere har været fanget i gæld og fattigdom, men som nu er sikret en ordentlige betaling og hjælp til at forbedre kaffefarmene, blandt andet takket være danske virksomheder, der hælder kvindernes kaffebønner i kontorets kaffemaskine.  

“Vi arbejder med kvinderne hver eneste dag. Året rundt. Det betyder, at vi både kan se og måle den forskel, virksomhederne og privatpersonerne bidrager til gennem deres kaffeforbrug. Det er utroligt vigtigt for os at give den information videre - både i form af cases og konkret data”, fortæller Rune Sandholt, der stiftede NGUVU i 2016. 

Det er tredje år i træk, at NGUVU lancerer en impact-rapport, og den er ikke kun for kaffedrikkerne i Danmark.

“Vi bruger i høj grad også rapporteringen i vores interne arbejde, hvor vi både sætter ambitiøse mål og belyser udfordringerne, vi møder på vores vej. For dem er der mange af, og det er vigtigt at vise, hvordan vi håndterer dem i dag og i fremtiden”, fortæller Rune Sandholt, der nævner klimaforandringerne, som et område, der rammer de kvindelige kaffebønder hårdt, og som NGUVU nu gør en ekstra indsats for at hjælpe kvinderne med, så de kan udvikle kaffefarme, der er tilpasset længere tørkeperioder og mindre regn.

Her er nogle highlights fra årets impact-rapport:

  • 199 kvinder er med i NGUVU.
  • Kvinderne er sikret en ordentlige betaling for kaffebærrene. I 2022 var betalingen 38,5 procent højere end markedsprisen.
  • Alle kvinderne har fået træning med agronomer, så de kan forbedre kaffefarmene.
  • 166 kvinder har i gennemsnit fået 92 kaffetræer fra NGUVU's planteskole.
  • 126 kvinder har fået en vandtank, som giver bedre adgang til vand. En tank koster næsten det samme som en kvindes årlige indtægt fra kaffeforretningen.
  • 31 kvinder har fået en ko, som giver gødning og salg af mælk. 
  • I 2023 får 18 kvinder træning med agro-økologer, så de kan genskabe natur og økosystemer på og omkring kaffefarmene. Det er afgørende for at kvinderne kan tilpasse farmene til klimaforandringerne.

Og så har kvinderne forbedret kvaliteten af kaffebærrene, så NGUVU kan få endnu flere gode kaffebønner hjem til kaffedrikkere i Danmark.

Læs hele rapporten på www.nguvu.dk

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

08.03.2024NGUVU

Sponseret

Kvindernes Kampdag: Kvindelige kaffebønder i Kenya kæmper for bedre vilkår og mod klimaforandringer

22.01.2024NGUVU

Sponseret

Nye træer giver mere end skygge

06.11.2023NGUVU

Sponseret

Kaffevirksomhed styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.10.2023NGUVU

Sponseret

Virksomheder styrker kvindelige kaffebønder i Kenya

04.08.2023NGUVU

Sponseret

Klimaforandringer rammer kaffefarmere